Többek között a vezetéknélküli AirPods felkutatásának képességével is gyarapodik a legújabb iOS; de például támogatni fogja az időjárás-megjelenítést is a Maps alkalmazásban.
Hirdetés
 

Az utolsó nagy frissítés előtt áll az iPhone-ok operációs rendszere, az iOS tizedik generációja, mielőtt megjelenne a tizenegyedik kiadás. A 10.3-as verzió első nyilvános bétája érdekes és hasznos változásokat ígér, bár sajnos a korábban pletykált Theater egyelőre mód kimaradni látszik. Az új képernyőmód egyébként a színek tompításával jobb látványt ígér gyenge fényviszonyok között.

Egyszerűsödő menükezelés

A megújuló operációs rendszerben egy új profil rész jelenik meg a beállítások menü tetején, mely a felhasználó a fiókinformációit tartalmazza. Innen, egy helyről lehet hozzáférni az iCloud, az iTunes, az App Store és a Family Sharing adatokhoz, illetve az is ellenőrizhető, hogy milyen Apple eszközök vannak ezekhez az accountokhoz rendelve.

Ugyan továbbra is be kell jelentkezni a Find my iPhone appba a telefonon vagy a MacBook böngészőjén, hogy mindenhez hozzá lehessen férni. Ez az elrendezés azonban megkíméli a felhasználót attól, hogy minden egyes fiókon keresztül át kelljen rágnia magát, ha meg akarja nézni a beállításokat.

A következő változás elsősorban azokat fogja érdekelni, akik extra tárhelyért fizetnek az Apple által üzemeltetett iCloud felhőszolgáltatásban. Az iOS 10.3-ban az iCloud opcióra bökve nyílnak meg az adattárolási részletek: eszközre és programra lebontva láthatóvá válik, hogy egyenként mekkora tárterületet használnak.

Amennyiben nincsen aktiválva a kétlépcsős felhasználóazonosítás, akkor a fő beállításokat tartalmazó oldalon, a profil alatt jelenik meg egy új, javaslatokat tartalmazó rész. Ennek használatával az Apple a készülék teljesítményét javító tanácsokkal, ötletekkel láthatja el a készülék tulajdonosát; egyelőre azonban ez a fent említett javaslat az egyetlen, ami megjelenik.

Időjárás és elveszett fülhallgatók

Az Apple tulajdonában levő Maps alkalmazás is kibővült funkcionalitással csábítja az egyéb, népszerű térkép- és navigációs szolgáltatásokat használókat. A 10.3-as iOS-ben időjárásinformációkkal is segíti a tájékozódást az app: a képernyő jobb alsó részében megjelenik a kiválasztott célpont aktuális időjárás információja. Az ikon megérintésével pedig hét napos előrejelzést lehet böngészni.

Végül említést érdemel az AirPods is. A sok vitát kiváltó vezetékmentes fülhallgató könnyű elveszíthetőségére reagálva az Apple ezen a téren is bővítette platformját. A Find my iPhone appba való bejelentkezést követően a felhasználó a fiókjához hozzárendelt eszközként láthatja AirPods füleseit. Rábökve előbukkan az eszköz utolsó ismert helyzete, láthatóvá válik, hogy mikor lettek a pici hangkeltők párosítva a telefonnal és távolról meg is lehet pingelni őket. Előtte azért nem árt ellenőrizni, hogy nincs-e mégis a fülben, elkerülendő a halláskárosodást.

A végleges változat megjelenéséről egyelőre nincsen információ, vagyis ezek a funkciók még változhatnak, kibővülhetnek addig. Például végül bekerülhet a cikk elején már említett Theater mód – az viszont biztos, hogy erre még a júniusi WWDC Apple fejlesztői konferencia előtt sor kerül, hiszen akkor már az iOS 11 lesz a téma.

Konzumer tech

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.