A májusi androidos statisztikák olyanok, mintha csak a Facebook kedvéért létezne a Google mobil oprendszere.

A májusban legtöbbször letöltött andoidos alkalmazások listáján a Facebook öt tétellel is képviselteti magátaz első tízben, azon belül is az első hatban. A Priori Data adatai alapján az előző hónapban 92 millióan töltötték le a WhatsAppot, 78 millióan a Messengert, 42 millióan a Facebook-alkalmazást, 35 millióan az Instagramot és 18 millióan annak pehelysúlyú változatát, a Facebook Lite-ot.

A top 10 négyötöd része

A lista ötödik helyén a Snapchat áll 22 millió letöltéssel, a hetedik, a nyolcadik és a tizedik helyet egy-egy mobil játék foglalja el 10-12 millió körüli eredménnyel, a kilencedik pedig a hasonló számokat produkáló Spotify applikációja lett. A globális arányok Észak-Amerikánan és Európában is visszaköszönnek, olyan apró különbségekkel, hogy a Facebook Lite például nyilvánvalóan nem a fejlettebb régiókban szedi össze a sok millió letöltést.

A Facebook fölénye még akkor is elsöprő, ha a letöltések esetenként egymásból következnek, mint mondjuk a közösségi háló és az azonnali üzenetküldő esetében. A Priori Data top 10-es mezőnyének összesen 333 milliós forgalmából 266 milliót, vagyis az összes letöltés közel 80 százalékát a Facebook által fejlesztett és üzemeltetett szolgáltatások söpörtek be. Mindez így fest a Statista ábráján:
 


2017. június elsejéig összesen 22 ingyenes alkalmazás lépte át az egymilliárdos küszöböt. Ezek közül 17 a Google saját applikációja, amelyek esetében az Android alatt valamivel kisebb a dolog sportértéke. A maradék ötösben ott találjuk a Samsung Push Service-t, ami az elmúlt években eladott koreai telefonok volumenét tekintve ugyanilyen logukusnak tűnik.

A maradék négy app viszont a minden szempontból harmadik félnek számító a Facebooké. A weboldal kiváltására szolgáló alap Facebook alkalmazás még 2014 szeptemberében ugrotta meg a szintet. Ezt 2015 márciusában a WhatsApp, júniusban pedig a Messenger követte, míg az Instagram 2016 augusztusában szökkent le az egymilliárdodik mobil eszközre.

Konzumer tech

Kritikus hibák az Intel processzoraiban

Az Intel hatodik és hetedik generációs Core lapkáinak defektje miatt akár adatok is odaveszhetnek.
 
Hirdetés

Itt a Yelon! Szexedukációs weboldal és alkalmazás kamaszoknak

Elindult a Telenor támogatásával a Yelon szexedukációs okostelefon-alkalmazás és weboldal, ami a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire igyekszik tényszerű válaszokat adni.

Hirdetés

Okos városok felé nyit az ALEF, a Libelium kizárólagos disztribútora lett

Portfólióját az okos város projektek irányába szélesíti az ALEF csoport, amely a közelmúltban disztribúciós megállapodást kötött a témában az élenjárók közé sorolt spanyol Libelium céggel.

Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.