A májusi androidos statisztikák olyanok, mintha csak a Facebook kedvéért létezne a Google mobil oprendszere.
Hirdetés
 

A májusban legtöbbször letöltött andoidos alkalmazások listáján a Facebook öt tétellel is képviselteti magátaz első tízben, azon belül is az első hatban. A Priori Data adatai alapján az előző hónapban 92 millióan töltötték le a WhatsAppot, 78 millióan a Messengert, 42 millióan a Facebook-alkalmazást, 35 millióan az Instagramot és 18 millióan annak pehelysúlyú változatát, a Facebook Lite-ot.

A top 10 négyötöd része

A lista ötödik helyén a Snapchat áll 22 millió letöltéssel, a hetedik, a nyolcadik és a tizedik helyet egy-egy mobil játék foglalja el 10-12 millió körüli eredménnyel, a kilencedik pedig a hasonló számokat produkáló Spotify applikációja lett. A globális arányok Észak-Amerikánan és Európában is visszaköszönnek, olyan apró különbségekkel, hogy a Facebook Lite például nyilvánvalóan nem a fejlettebb régiókban szedi össze a sok millió letöltést.

A Facebook fölénye még akkor is elsöprő, ha a letöltések esetenként egymásból következnek, mint mondjuk a közösségi háló és az azonnali üzenetküldő esetében. A Priori Data top 10-es mezőnyének összesen 333 milliós forgalmából 266 milliót, vagyis az összes letöltés közel 80 százalékát a Facebook által fejlesztett és üzemeltetett szolgáltatások söpörtek be. Mindez így fest a Statista ábráján:
 


2017. június elsejéig összesen 22 ingyenes alkalmazás lépte át az egymilliárdos küszöböt. Ezek közül 17 a Google saját applikációja, amelyek esetében az Android alatt valamivel kisebb a dolog sportértéke. A maradék ötösben ott találjuk a Samsung Push Service-t, ami az elmúlt években eladott koreai telefonok volumenét tekintve ugyanilyen logukusnak tűnik.

A maradék négy app viszont a minden szempontból harmadik félnek számító a Facebooké. A weboldal kiváltására szolgáló alap Facebook alkalmazás még 2014 szeptemberében ugrotta meg a szintet. Ezt 2015 márciusában a WhatsApp, júniusban pedig a Messenger követte, míg az Instagram 2016 augusztusában szökkent le az egymilliárdodik mobil eszközre.

Konzumer tech

Valószínűleg nem is tudja, hogy fertőzött a számítógépe

Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.
 
Hirdetés

Itt a Yelon! Szexedukációs weboldal és alkalmazás kamaszoknak

Elindult a Telenor támogatásával a Yelon szexedukációs okostelefon-alkalmazás és weboldal, ami a 10–18 éves fiatalok testképével, kapcsolataival, szexualitásával összefüggő kérdéseire igyekszik tényszerű válaszokat adni.

Egy hackertámadás kezdete és felfedezése ritkán esik egybe. A kettő között eltelt napok, hetek, hónapok időszaka az, amikor a támadók észrevétlenül garázdálkodhatnak a rendszerben. Lehet és kell is csökkenteni ezt az időt.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.