Az Apple új szabályai szerint bizonyos esetekben a felhasználóknak kell lemondani egy megdrágult előfizetést. Ennek elmaradása esetén a fejlesztő lehúzhatja az ügyfél számlájáról a magasabb összeget.

Változtat alkalmazásboltjának felhasználási feltételein az Apple. A cég tájékoztatása szerint mostantól a megemelt árú előfizetések egy részénél a felhasználó feladata lesz lemondani a szolgáltatást, ha arra a továbbiakban nem tart igényt. Ez jelentős elmozdulás az eddig érvényben lévő rendszertől, ami minden árváltozásnál kvázi megszakította az előfizetést, és csak a felhasználó közvetlen beleegyezésével lehetett az új tarifa szerint folytatni a szolgáltatást.

Az "akadálymentesített" ügymenettel azok a fejlesztők élhetnek, akik alkalmazása maximum évente egyszer drágul, és az áremelés mértéke nem haladja meg az 5 dollárt, illetve az aktuális előfizetési díj 50 százalékát. A szövegezésből úgy tűnik, hogy mindkét feltételnek meg kell felelni, azaz egy 1 dolláros csomag nem emelkedhet 6 dollárra automatikusan. Éves előfizetések esetében ez a limit 50 dollár és ugyancsak a korábbi ár 50 százaléka. 

Az Apple előre értesíti a felhasználókat bármilyen őket érintő áremelésről levélben és push-értesítésben, de onnantól csak rajtuk múlik, hogy lemondják-e szolgáltatást. Ennek elmaradása esetén az emelt összegű díjjal automatikusan megterhelik a kártyájukat.

A cég a döntést azzal magyarázta, hogy az emberek egy jelentős része akaratlanul hagyja ki a folytatáshoz szükséges felhasználói megerősítés lépését, ami a szolgáltatás felesleges megszakításával jár. Az már más kérdés, hogy ha a felhasználók egy csoportja ennyire hajlamos a figyelmetlenségre, akkor miért lenne jobb a helyzet az áremelésről szóló értesítések kezelésénél...

Konzumer tech

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.