Az Office 2007 és 2010 támogatása már régen lejárt, az Office 2013 támogatásának tavasszal lesz vége, a gyártó pedig kíváncsi rá, hogy kinél lehet aktuális a Microsoft 365-ös átállás.

A Microsoft kíváncsi rá, hogy hány olyan Office-példány van telepítve a windowsos PC-ken, amelyik lassan kifut a támogatási időszakából, vagy amelyiknek már meg is szűnt a támogatása. A társaság mindezt az Update rendszeren keresztül elküldött Windows-frissítéssel kívánja megoldani: a múlt héten kiadott közleményében tájékoztat a KB5021751 jelű frissítésről, amellyel egyrészt a 2017 és 2020 októbere óta elavult Office 2007 és Office 2010 kiadásokat célozza meg, másrészt az Office 2013-ról is információt gyűjt, amelynek a tervek szerint idén április 11-én szüntetik majd meg a kiterjesztett támogatását.

A Deskmodder.de által kiszúrt bejegyzésből kiderül, hogy a frissítés Windows Update-en keresztül történő telepítésével nem lesz szükség a gépek újraindítására. A frissítés ezek szerint "csendben lefut anélkül, hogy bármit is telepítene a felhasználó eszközére", célja pedig az Office 2007, 2010 és 2013 felhasználóinak felmérése, az viszont nem derül ki, hogy pontosan milyen információ ellenőrzéséről van szó, és mit továbbít a Microsoft szervereire. Aki kihagyná a dolgot, annak erre is megvan a lehetősége, bár általában senkinek sem tanácsolják, hogy belepiszkáljon az automatikus rendszerfrissítésekbe.

Az az egy biztos, hogy lépni kell

Miután egy Office-verzió túllép a fenti időpontokon, a Microsoft többé nem nyújt hozzá technikai támogatást, nem ad ki javításokat vagy biztonsági frissítéseket az újonnan felfedezett hibákhoz vagy biztonsági résekhez, sőt még az elavult Office-verziókat célzó online súgó tartalmának nagy részét is eltávolítják. A Microsoft értelemszerűen azt tanácsolja az elavult Office-verziók felhasználóinak, hogy töltsék le és telepítsék a Microsoft 365 alkalmazáscsomag ingyenes próbaverzióját. Mások pedig mást javasolnak, még akkor is, ha egy átállást ezen a területen nem lehet egyik napról a másikra végrehajtani.

Ahogy a múlt hónapban beszámoltunk róla, a németeknél a legfőbb adatvédelmi testület (DSK) állásfoglalása szerint a Microsoft 365 megsérti Németország és az EU adatvédelmi szabályait (GDPR) a kiskorúak adatainak kezeléséről, illetve a titkosítatlan és nem álnevesített adatokhoz való hozzáférésről, így azt az iskolákban nem is lehet jogszerűen használni. Franciaországban hasonlóra jutott az oktatás irányításáért felelős miniszter, aki szintén pedzegeti, hogy a Microsoft 365-öt (és ami azt illeti, a Google Workspace-t) ki kell paterolni az iskolákból. A Microsoft szerint téves jogértelmezésekről van szó, és a csomag termékei nem hogy megfelelnek a GDPR-nek, de esetenként még szigorúbban is védik a személyes adatokat.

Konzumer tech

Vért, verítéket és könnyeket ígér az év

A Gartner szerint a tavalyi súlyos mínuszok után túl sok jó idén sem vár a személyi infokommunikációs piac legfontosabb termékeire.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.

a melléklet támogatója a Yettel

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.