Közösség & HR

A Meta előre figyelmeztet rá, hogy új robotja néha túllő a célon

A BlenderBot 3 sértő vagy valótlan dolgokat is közölhet, sőt időnként arról is elfeledkezhet, hogy ő maga egy chatbot. A Meta azonban nem ennek ellenére, hanem éppen ezért kezdi most meg a publikus tesztelését.
 
Az ausztrál jegybank is dolgozik a saját digitális valutáján
Egy évre szóló kutatási programot indítanak egy "majdnem pénz" kísérleti digitális valutával, az esetleges bevezetés legnagyobb kihívásait pedig már nem technológiai, hanem gazdasági kérdésnek tartják.
Így alakítja át a digitális hirdetéseket a gépi intelligencia
A mesterséges intelligencia két típusa is most ér a Gartner hype-ciklusának csúcsára, de a technológiai fősodorba kerülésükhöz még biztosítaniuk kell a felhasználók (fogyasztók) érdekeinek védelmét.
A kínai Baidu szerint meghaladták a Tesla önvezető technológiáját
A társaság két városban is engedélyt kapott teljesen sofőr nélküli taxiszolgáltatásához, 2028-ban már 800 ezer "robot autót" szállítana.
Leállnak a gyártók a low-end digitális fényképezőgépek fejlesztésével
Nem vívják tovább értelmetlen küzdelmüket a telefonok kameráival.
Rekord veszteség, mínusz 23 milliárd dollár a SoftBank technológiai alapjánál
Már saját maguk is úgy látják, hogy több technológiai startup vállalkozásba fektettek be sokkal magasabb árfolyamon, mint az indokolt lett volna.
Elsikkasztották a kínai félvezetőgyártás fejlesztésére szánt pénzeket
Mivel közeleg a KKP kongresszusa, a hatóságok egyre intenzívebben keresik az elfolyt-elcsalt pénzeket.
Valójában fogalmunk sincs róla, hányan esnek a zsarolók áldozatául
Az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség szerint a szégyentől vagy a rossz PR-tól való félelem az oka, hogy nagyon kevés hasznos adatot rögzítenek a ransomware támadásokról.
Jeff Bezos megvette élete első, 1,7 milliárd dolláros robotporszívóját
Az Amazon bejelentette, hogy felvásárolja a Roomba nevű robotporszívó gyártóját, az iRobotot, hogy feltérképezhesse a lakásokat. Az ügylethez még az FTC-nek is lehet pár szava.
AR-sisakban, mesterséges intelligencia ellen gyakorolhatnak az amerikai pilóták
Mindezt pedig a légierő szerint nem egy szimulátorban, hanem a fizikai valóságban repülve tehetik majd meg, ami optimális felkészülést biztosít nekik a legújabb kori kihívásokra.
Rászálltak a Gmail-fiókokra az észak-koreai hekkerek
A biztonsági kutatók eddig soha nem látott rosszindulatú programokat tártak fel, amelyeket Gmail- és AOL-fiókok tartalmának rejtett olvasására és letöltésére használnak.
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.