Cloud & big data

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Hanyagolná a blokklánc-technológiát a britek digitális valutája
A kormányzat nyilvános konzultációt indított a jegybanki digitális font bevezetéséről, amiről hivatalos döntés még nem született, de egy technikai dokumentumot már közzétettek a megvalósításáról.
A digitalizáció nem ott tart és nem ér annyit, mint ahogy gondoltuk
Egy hazai egyetemi kutatás megkérdőjelezi azt, amit eddig feltételezni véltünk. Az eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a digitalizáció nem is annyira széles körű, ráadásul a gazdasági teljesítményre gyakorolt pozitív hatásai sem látszanak tisztán.
Mégsem szokott rá mindenki a videokonferenciára, a Zoomnál is jön a fűnyíró
A videokonferencia-szolgáltatónál sem jött be a járvány nyomán örökre megváltozó piac víziója, dolgozóinak 15 százalékától szabadul meg a kényszerű költségcsökkentés miatt.
Újra feltalál a Microsoft: elstartolt az MI-alapú Bing és Edge
Nem csak egyszerűbb, hanem szórakoztatóbb is lesz a netes keresés, állítják Redmondban.
Enyhén szólva sem tolongnak az előfizetők a megújult Twitter körül
Úgy fest, többre lesz szükség, hogy a Twitter Blue-t vonzóvá tegyék a potenciális előfizetőknek, és értelmezhető bevételi forrást faragjanak a havi díjas szolgáltatásokból.
Az észak-koreai kiberbűnözők megint kiváló évet zárhattak
Február végén-március elején hozhatják nyilvánosságra azt az ENSZ-jelentést, amely szerint az hekkerek egyre fejlettebb módszerekkel termelnek egyre több pénzt az észak-koreai nukleáris és fegyverkezési programokhoz.
Golyóállónak tűnik a tech vezérigazgatók magas nyakú garbója
A Business Insider cikke sorra veszi a tömeges elbocsátásokat a járványban félremenedzselt big tech vállalatoknál, és rávilágít, hogy a kudarcokból a legbefolyásosabb és legjobban fizetett vezetők nemigen vállalnak részt.
Bemutatkozott a Google ChatGPT-je
A Bard elnevezésű csetbot képességeiről egyelőre keveset tudni, de az biztos, hogy a keresőóriás vele igyekszik ellentámadásba indulni az OpenAI algoritmusa ellen.
A Dellnél is beröccentik a fűnyírót
A nagy technológiai vállalatok fogyókúrás trendje az amerikai gyártó által bejelentett, több mint 6000 főt érintő leépítéssel folytatódik.
Szemmel láthatóan kevesebb csipet vásároltak 2022-ben az eszközgyártók
A tíz legnagyobb OEM-gyártó tavaly összesen 7,6 százalékkal költött kevesebbet csipekre, mint 2021-ben.
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.