A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett pályázatokon többek között folyamatmenedzsmenttel és elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos fejlesztésekhez igényelhetnek támogatást a hazai vállalkozások. Az előbbiek mellett szoftverszolgáltatási központok létrehozását is ösztönzik.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) három gazdaságfejlesztési pályázatot tett közzé honlapján, a támogatási igényeket július elsejétől lehet beadni.

E-kereskedelem, BPM A Gazdaságfejlesztési Operatív Programban (GOP) és a Közép-Magyarország Operatív Programban (KMOP) a vállalati folyamatmenedzsment (Business Process Management - BPM) és elektronikus kereskedelem támogatására megjelent, GOP-2011-2.2.1, illetve KMOP-2011-1.2 kódjelű kiírás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások jövedelemtermelő képességének erősítése az információs és kommunikációs technológiai (IKT) megoldások hatékony alkalmazása révén.

Erre a célra a GOP-ban 9 milliárd forint áll rendelkezésre a 2011-13-as évekre, a KMOP-ban 1,8 milliárd forint keretet hirdettek meg 2011-re a közép-magyarországi régióban. A pályázatokat folyamatosan, 2012. december 31-ig lehet beadni.

Környezeti célú fejlesztések A környezeti célú fejlesztésekre közzétett, GOP-2011-2.1.4 kódszámú pályázati kiírás célja, hogy a vállalkozások technológiai fejlesztéseikkel közvetlenül csökkentsék a környezeti terhelést, kimutathatóan növeljék az energia-, víz- és egyéb nyersanyaghasználat hatékonyságát, mérsékeljék a hulladéktermelés és egyéb káros kibocsátások mennyiségét, veszélyességét.

A konstrukció keretében 9 milliárd forint áll rendelkezésre a 2013-ig. A pályázatokat szintén 2012. december 31-ig lehet beadni.

Jöhetnek a szoftverszolgáltatók
A vállalati szoftverszolgáltató (angol kifejezéssel Software as a Service, SaaS) központok létrehozásának és fejlesztésének támogatására 1 milliárd forint keret áll rendelkezésre  a 2011-13 között a GOP-2011-3.4.1 kódjelű kiírásban. 

A támogatás célja professzionális informatikai alkalmazást nyújtó központok létrehozása, amelyek kis- és középvállalatoknak szolgáltatnak. A pályázatokat 2011. augusztus 31-ig lehet benyújtani.

Utánaszámol-e az EU, hogy mire ad pénzt?
Nyitrai Zsolt: 12 milliárd forint jut szélessávú fejlesztésekreA Széchenyi Terv forrásai [forrás: NFM]


Rágyúrna Európa a videójátékokra

Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.