Tényleg minden a pénz körül forog? Ön milyen formában használja és tárolja a pénzét? Ügyfeleinek minden, ma használatos fizetési módot lehetővé tesz? Biztos benne, hogy a legbiztonságosabb és a leginkább költségkímélő megoldást választotta?

A hagyományos fizetési megoldásokon kívül egyre inkább teret hódítanak az úgynevezett alternatív fizetőeszközök és fizetési módozatok. Mobilfizetés, pay pass fizetés, csak néhány példa a készpénz elhagyására a fizetések terén. Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülnek ezek a megoldások is, de vajon kiszorítják-e az évek során a hagyományos fizetőeszközöket? Vajon mennyire fognak a jövőben ezek az újdonságok elterjedni a mindennapokban? Még izgalmasabb kérdés, hogy a bank és a telekom szektor miként látja ebben a technikai fejlődésben saját lehetőségeit. Egyáltalán, lehetséges-e, hogy a jövőben a bankok esetleg kiszorulnak az új fizetési megoldások egy részéből? Megszűnhet-e valaha is a készpénz? Az e-kereskedelem magától értetődően elvezet az elektronikus fizetésekhez. A tudatos vásárlók számára milyen fizetési megoldásokat kell kínálni, hogy vásárlásaikat biztonságban érezzék, mindezt kényelmesen, gyorsan és egyszerűen?

Így vagy úgy az innovációs lehetőségek adottak, ezek kihasználása komoly versenyelőnyt adhat azon cégeknek, akik idejében felismerik és megragadják a lehetőségeket. Az IIR Magyarország fórumán gyakorló szakemberek segítségével számos kérdésre választ kapnak a résztvevők, illetve ők is kifejthetik véleményüket, elmondhatják tapasztalataikat. A fórum elsősorban bankok, takarékszövetkezetek, kártyaüzletág-, hitelüzletág vezetőihez, stratégiai, üzletfejlesztési, informatikai, ügyfélkapcsolati és marketing osztályainak vezetőihez; illetve telekommunikációs cégek termékfejlesztési, szolgáltatásfejlesztési, üzletfejlesztési, informatikai, továbbá marketing és ügyfélkapcsolati osztályainak vezetőihez szól, de a kereskedelmi és szolgáltatói szféra területén dolgozó értékesítési, kereskedelmi, marketing, ügyfélkapcsolati és e-business üzletág igazgatók is érdekes információkat kaphatnak a fórumon.

A bankszektor szerepe Az egynapos fórum nyitóelőadásában a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselője, beszél arról, hogy hogyan látja a bankszektor jelenét és jövőjét a minisztérium, mintegy általános megalapozást adva a napnak. Második előadásban, amelyet Váradi János, a K&H Bank Zrt igazgatója tart, szó lesz konkrétan az alternatív fizetési trendekről, lehetőségekről – itthon és külföldön. A résztvevők bepillantást nyerhetnek az NFC mai helyzetébe is, illetve egy kerekasztal-beszélgetés keretében a résztvevők; Forrai Péter, ügyvezető igazgató, OTP Bank Nyrt., Mezei László, fizetési forgalmi igazgató, Takarékbank Zrt. és Váradi János, igazgató, K&H Bank Zrt. arra keresik majd a választ, hogy a bankok egyszer, a nem túl távoli jövőben kiszorulhatnak-e a fizetésekből.

Az ebédszünet utáni két előadás a mobilvilágba kalauzolja a résztvevőket, megtudhatják, hogy az okostelefonok esetében hogyan válik igazán egyszerűen kezelhetővé a fizetési felület, a biztonság megtartása mellett és milyen tendenciák látszanak kibontakozni erről, valamint hol tart most a mobilfizetés. Dr. Bordás Mária a Budapesti Corvinus Egyetem docense a mobil fizetés felhasználhatóságát vizsgálja, amelyet a hazai közigazgatás és üzleti szféra jelent.

A nap délutáni részében a fizetési megoldásokat marketing szempontból elemzik a kerekasztal résztvevői; Bunna Gyula az Unicredit Bank Zrt. ügyvezető igazgatója, Dr. Kraudi Adrienne az MKB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese és Yalcinkaya Veronika a Citibank marketing igazgatója.

Kuponok és biztonság A fórum utolsó témakörét az online vásárlási szokásokat Nagy Sándor, a GRoby ügyvezetője járja körül előadásában, olyan kérdéseket feszegetve, milyen piacokat lendítenének előre az alternatív fizetési módok, mihez kezd az üzleti szféra a kuponőrülettel, illetve mennyire biztonságos az elektronikus fizetés? Zárásképp ő és Starcz Ákos, a Bookline vezérigazgatója beszélgetnek az online vásárlások jövőjéről.

Ha kíváncsi a szakemberek előadásaira, véleményére, szívesen kérdezne tőlük, vagy csak szeretne kapcsolatot építeni és tájékozódni az új lehetőségekről, regisztráljon az IIR Magyarország rendezvényére a www.iir-hungary.hu oldalon keresztül! (x)

Itt az ellenzéki összefogás az Amazon úthengerével szemben

A Google új szolgáltatása közvetlenül kapcsolja össze a keresést a vásárlási lehetőséggel, amivel nem csak a felhasználói igényekre reagál, de megpróbálja maga mellé gyűjteni az Amazontől rettegő kereskedelmi láncokat is.
 
Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.