Együttműködési megállapodást írt alá a Vezető Informatikusok Szövetsége és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, melynek célja a hazai informatikusképzés gyakorlatorientálttá tétele.
A Vezető Informatikusok Szövetségének (VISZ) kezdeményezésére a 2012-13 tanév második szemeszterében gyakorlati képzés indul a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karán. A képzés célja, hogy az érdeklődő hallgatók első kézből, a hazai nagyvállalatok informatikai vezetőitől ismerjék meg azokat a problémákat, melyekkel diplomájuk megszerzése után, munkájuk során majd találkoznak. A sorozatban az informatikai vezetők munkájuk során szerzett tapasztalataikra alapozott előadásokat tartanak, melyben bemutatják saját munkakörnyezetüket, informatikai rendszereiket és az azzal kapcsolatos kihívásokat, valamint az arra adott megoldásokat.

Hogy az élet képezze a fiatalokat Napjainkban is sokszor tapasztalt sajátossága a magyar oktatásnak, hogy nem eléggé gyakorlatorientált, az iskolapadból kikerülő fiatalok nem ritkán első munkahelyükön tanulják meg igazán szakmájukat. Noha az elméleti képzés fontos, a hazai munkaerő versenyképesebbé tételéhez mindenképpen szükség van a gyakorlatban azonnal használható ismeretekre is – fogalmaz ezzel kapcsolatban a VISZ közleménye.Dr. Vajta László (BME) és Braun Péter (VISZ)


A 2013 februárjától induló szeminárium a szorgalmi időszak alatt, a graduális képzésen kívül heti két tanóra (90 perc) előadáson való részvételre nyújt lehetőséget az érdeklődő diákok számára, akik így az országban működő korszerű IT-rendszerekről első kézből kaphatnak tájékoztatást. Ezen felül a megállapodás labor- és diplomamunka témát is biztosíthat.

A megállapodást a VISZ részéről a szervezet elnöke, Braun Péter, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói főtanácsadója, a BME részéről pedig Dr. Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja írta alá.

Hiányszakma volt és lesz az informatikus
Informatikai lobbi: igény, az volna rá

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.