A magyar és a nemzetközi piacon is tudott bővülni a megoldásait a Microsoft Dynamicsra építő XAPT Hungary. A növekedést azonban elsősorban a szoftverexport húzza.
Az idei évtől Magyarországon kívül négy országban is van leányvállalata az XAPT Hungarynek, a korábban alapított egyesült államokbeli és kanadai leány után idén Romániában és Ausztráliában hoztak létre céget. A leányvállalatokkal együtt így már 170 főt foglalkoztat a csoport, melyet 2011-ben második alkalommal választottak az Év Microsoft Dynamics ERP Partnerének.

Duplázták a bevételt Dr. Schwarz Zoltán, a cégcsoport elnöke elmondta: az utóbbi években már külföldön is sikeres vállalat idén legalább 25 millió eurós IFRS ( International Financial Reporting Standards) szerint konszolidált árbevétellel zárja az évet, ami a tavalyi év árbevétel (12 millió euró) több mint kétszerese. A dolgozói létszám az év során szintén közel duplájára nőtt – a külföldi leányvállalatok dolgozóit is beleértve.

Az idei év sikere mögött többek között a Microsoft Dynamics közösség eddigi legnagyobb üzlete áll, melyet hosszas közbeszerzési eljárásban az XAPT nyert meg. A cég a több 10 millió dolláros, mintegy 3 évre tervezett projektben az ausztráliai központú Hastings Deering vállalatnak fejlesztett Microsoft Dynamics AX 2012-n alapuló speciális megoldást. Külön érdekessége a projektnek – hangsúlyozta a cégcsoport elnöke –, hogy az SAP-val szemben tudták elnyerni. A sikerben szerinte az is szerepet játszhatott, hogy az XAPT komoly tapasztalatokat szerzett az USA-ban a Caterpillarnál bevezett komplex vállalatirányítási, CRM és logisztikai rendszer kapcsán. A 3 milliárd dollár árbevételű Hastings Deering ugyanis az egyik meghatározó Caterpillar-képviselet, amely Ausztrálián kívül Kínában és több dél-kelet ázsiai országban, többek között Malajziában és Szingapúrban is rendelkezik telephelyekkel. Az XAPT által kiépítendő, ezeket a telephelyeket is összekötő rendszernek 10 ezer felhasználót kell kiszolgálnia.

Az ausztráliai projekt mellett az idei év első felében az XAPT Amerikában is több megbízást kapott a speciális munkagép-kereskedelmi megoldásának bevezetésére. Jelenleg 6 államban folyik a rendszerek installációja. Hasonló projektre kaptak megbízást Új-Zélandon is, ahol az egyik legrégebbi, több mint 400 főt foglalkoztató helyi munkagép-kereskedelemmel foglalkozó vállalatnál vezetik be a rendszert magyar szakemberek vezetésével.

A régióban is tudtak nőni Az év elején a céghez érkező Ambrus Zsolt ügyvezető igazgató, aki a régiós ügyekért is felel, elmondta: a régióban is bővült a cég. A már eddig is jelentős romániai jelenlétét erősítendő a New Frontier Holding GmbH (NFH) csoporttal közösen nyitották meg az XAPT bukaresti irodáját. A román piacot eddig Magyarországról szolgálták ki.

Ambrus Zsolt elmondta: a válság némileg konszolidálta a vállalatirányítási paicot, ennek megfelelően az XAPT partneri hálózata is csökkent. Jelenleg 5-6 partnerrel dolgoznak, „elsősorban azokkal, akik korábban is komoly munkát fektettek az XAPT termékeibe” – mondta. Az ügyvezető igazgató úgy számol, hogy a stabil középvállalati szektornak köszönhetően az XAPT az informatikai vállalatok átlagán felül teljesíthet az idei évben a hazai piacon. A vállalatirányítási rendszerek tekintetében kiemelt projekteket zárt a cég iparág-specifikus megoldásaival, például NETvisor Zrt.-nél vezettek be az évek óta használt Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer mellé CRM megoldást. Megkezdődtek Dynamics AX 2012-bevezetések is, elsőként az ÉpGéPéSZ vállalatánál állnak át az új verzióra. A jövő évben a logisztika, a raktározás, a gyártás, az FMCG, az IT-szektor és a közműszolgáltató területéről egyaránt számítanak megrendelésekre.

Önálló CRM mobilalkalmazással áll elő a Microsoft
Megvan az év informatikai cégvezetője

Bővülni organikusan és felvásárlással A 2013-as tervekkel kapcsolatban dr. Schvarcz Zoltán elmondta, csak a magyar központ létszáma idén 65 százalékkal bővül, és jövőre legalább további 20 százalékos növekedést terveznek. Főleg a jelenleg 30 fős fejlesztőcsapatot szeretnék erősíteni. Ehhez az alapot a tervezett 50 százalékos bevételnövekedés adja, jövőre 38 millió eurós bevételt terveznek, a magyar piacon 15 százalékos bevételnövekedéssel számolnak.

A cégcsoport elnöke elmondta, hogy akvizíciókkal is szeretnék serkenteni a növekedésüket. Az Egyesült Államokban már tárgyalásokat is folytatnak néhány céggel. A felvásárlást részben saját tőkéből, részben hitelekből kívánják finanszírozni.

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.