Olvasóink közül a legtöbben minden bizonnyal pár lapra nyomtatott Word dokumentumokat küldtek postán vagy faxon első munkahelyükre. A technológiák és a divatok azóta is nagyot változtak, hát még fél évezred alatt!
Több mint ötszáz éves története alatt az önéletrajz sokszor, sokat változott. Jó ideig csupán kiegészítő extrának számított, majd a leendő főnökök jegyzeteléséből vált kötelező, elvárt jelentkezési metódussá. A kifinomult mai módszerek ellenére a "cévék" fejlődése folytatódik.

Lúdtolltól a karakterkészletekig Leonardo első önéletrajzától többszáz év telt el már odáig is, hogy az állásokra jelentkezőktől alapszinten megkövetelték az iskoláztatásukról, addigi karrierjükről szóló információs dokumentumot. Azóta az önéletrajzok hol terjengőssé és szerteágazóvá nőttek, hol pedig szigorú formákat és szabályokat követővé zsugorodtak. Változtak a mögöttes technológiák is.

Az elküldés a postázástól a faxon és az emailen át az internetig, az elkészítés módja pedig a kézírástól a nyomtatáson át a digitális szövegig fejlődött. Manapság pedig már senki sem lepődik meg egy videókkal és egyéb multimédiás tartalmakkal, infografikákkal és közösségi hivatkozásokkal tarkított hibrid láttán. Az alábbi infografikán az elmúlt bő ötszáz évet tekintjük át, a jövőre nézve pedig akadnak ötleteink és félelmeink is az agyszondától a várható aktív munkaidőt megjósoló vércseppanalízisig...

Önök szerint milyen személyes információkra lesznek kíváncsiak a jövő munkaadói? Várjuk a kommentjeiket!


Forrás: RezScore / Business Insider / Mashable

Virtuális munkatársak: terjed a távmunka
Vigyázz, a fejvadász is megnéz Facebookon!
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

Új videós platform lehet a Prezi következő nagy dobása

A Prezi Video nevű megoldással valós időben, egyszerre lehet megjeleníteni az előadókat és az előadások grafikai elemeit.
 
A 21. századi vállalatok legjobbika is csak félkarú óriás informatika nélkül, rugalmasság és hatékonyság tekintetében azonban jelentősek a különbségek ezen a téren. Vajon az évtized végén hogyan néz ki egy jól működő IT szervezet?

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.