Olvasóink közül a legtöbben minden bizonnyal pár lapra nyomtatott Word dokumentumokat küldtek postán vagy faxon első munkahelyükre. A technológiák és a divatok azóta is nagyot változtak, hát még fél évezred alatt!
Hirdetés
 
Több mint ötszáz éves története alatt az önéletrajz sokszor, sokat változott. Jó ideig csupán kiegészítő extrának számított, majd a leendő főnökök jegyzeteléséből vált kötelező, elvárt jelentkezési metódussá. A kifinomult mai módszerek ellenére a "cévék" fejlődése folytatódik.

Lúdtolltól a karakterkészletekig Leonardo első önéletrajzától többszáz év telt el már odáig is, hogy az állásokra jelentkezőktől alapszinten megkövetelték az iskoláztatásukról, addigi karrierjükről szóló információs dokumentumot. Azóta az önéletrajzok hol terjengőssé és szerteágazóvá nőttek, hol pedig szigorú formákat és szabályokat követővé zsugorodtak. Változtak a mögöttes technológiák is.

Az elküldés a postázástól a faxon és az emailen át az internetig, az elkészítés módja pedig a kézírástól a nyomtatáson át a digitális szövegig fejlődött. Manapság pedig már senki sem lepődik meg egy videókkal és egyéb multimédiás tartalmakkal, infografikákkal és közösségi hivatkozásokkal tarkított hibrid láttán. Az alábbi infografikán az elmúlt bő ötszáz évet tekintjük át, a jövőre nézve pedig akadnak ötleteink és félelmeink is az agyszondától a várható aktív munkaidőt megjósoló vércseppanalízisig...

Önök szerint milyen személyes információkra lesznek kíváncsiak a jövő munkaadói? Várjuk a kommentjeiket!


Forrás: RezScore / Business Insider / Mashable

Virtuális munkatársak: terjed a távmunka
Vigyázz, a fejvadász is megnéz Facebookon!
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

A bíróságot nehéz meghatni a ChatGPT mutogatásával

Eddig is voltak ügyek az MI-robot által összehazudott dokumentumokból, nemrég pedig kiderült, hogy a bírók a ChatGPT véleményére sem feltétlenül kíváncsiak.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.