Olvasóink közül a legtöbben minden bizonnyal pár lapra nyomtatott Word dokumentumokat küldtek postán vagy faxon első munkahelyükre. A technológiák és a divatok azóta is nagyot változtak, hát még fél évezred alatt!
Több mint ötszáz éves története alatt az önéletrajz sokszor, sokat változott. Jó ideig csupán kiegészítő extrának számított, majd a leendő főnökök jegyzeteléséből vált kötelező, elvárt jelentkezési metódussá. A kifinomult mai módszerek ellenére a "cévék" fejlődése folytatódik.

Lúdtolltól a karakterkészletekig Leonardo első önéletrajzától többszáz év telt el már odáig is, hogy az állásokra jelentkezőktől alapszinten megkövetelték az iskoláztatásukról, addigi karrierjükről szóló információs dokumentumot. Azóta az önéletrajzok hol terjengőssé és szerteágazóvá nőttek, hol pedig szigorú formákat és szabályokat követővé zsugorodtak. Változtak a mögöttes technológiák is.

Az elküldés a postázástól a faxon és az emailen át az internetig, az elkészítés módja pedig a kézírástól a nyomtatáson át a digitális szövegig fejlődött. Manapság pedig már senki sem lepődik meg egy videókkal és egyéb multimédiás tartalmakkal, infografikákkal és közösségi hivatkozásokkal tarkított hibrid láttán. Az alábbi infografikán az elmúlt bő ötszáz évet tekintjük át, a jövőre nézve pedig akadnak ötleteink és félelmeink is az agyszondától a várható aktív munkaidőt megjósoló vércseppanalízisig...

Önök szerint milyen személyes információkra lesznek kíváncsiak a jövő munkaadói? Várjuk a kommentjeiket!


Forrás: RezScore / Business Insider / Mashable

Virtuális munkatársak: terjed a távmunka
Vigyázz, a fejvadász is megnéz Facebookon!
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

Tényleg jó ötlet egy 170 kilométeres madzagra emlékeztető okosváros?

Már az idei elő negyedévben belevágnak az 500 milliárd dolláros szaúdi gigaprojektbe, amelynek célja egy egészen futurisztikus új megaváros felépítése lenne.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.
Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.