Olvasóink közül a legtöbben minden bizonnyal pár lapra nyomtatott Word dokumentumokat küldtek postán vagy faxon első munkahelyükre. A technológiák és a divatok azóta is nagyot változtak, hát még fél évezred alatt!
Több mint ötszáz éves története alatt az önéletrajz sokszor, sokat változott. Jó ideig csupán kiegészítő extrának számított, majd a leendő főnökök jegyzeteléséből vált kötelező, elvárt jelentkezési metódussá. A kifinomult mai módszerek ellenére a "cévék" fejlődése folytatódik.

Lúdtolltól a karakterkészletekig Leonardo első önéletrajzától többszáz év telt el már odáig is, hogy az állásokra jelentkezőktől alapszinten megkövetelték az iskoláztatásukról, addigi karrierjükről szóló információs dokumentumot. Azóta az önéletrajzok hol terjengőssé és szerteágazóvá nőttek, hol pedig szigorú formákat és szabályokat követővé zsugorodtak. Változtak a mögöttes technológiák is.

Az elküldés a postázástól a faxon és az emailen át az internetig, az elkészítés módja pedig a kézírástól a nyomtatáson át a digitális szövegig fejlődött. Manapság pedig már senki sem lepődik meg egy videókkal és egyéb multimédiás tartalmakkal, infografikákkal és közösségi hivatkozásokkal tarkított hibrid láttán. Az alábbi infografikán az elmúlt bő ötszáz évet tekintjük át, a jövőre nézve pedig akadnak ötleteink és félelmeink is az agyszondától a várható aktív munkaidőt megjósoló vércseppanalízisig...

Önök szerint milyen személyes információkra lesznek kíváncsiak a jövő munkaadói? Várjuk a kommentjeiket!


Forrás: RezScore / Business Insider / Mashable

Virtuális munkatársak: terjed a távmunka
Vigyázz, a fejvadász is megnéz Facebookon!
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

Kínos tévedéssel promózza csetbotját a Google

Az OpenAI ChatGPT-je ellen harcba induló Bardot népszerűsítő rövid videóba pont olyasmi került, ami miatt egyelőre érdemes fokozott óvatossággal kezelni az algoritmusok generálta szövegeket.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.
Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.