Az IBM felvásárolta a SoftLayer felhőszolgáltatót. Bár a vételár nem nyilvános, több forrás is úgy értesült, hogy 2 milliárd dollárt fizetett az IBM.
Hirdetés
 
Az IBM május 4-én jelentette be, hogy felvásárolja a SoftLayer Technologiest, a világ egyik legnagyobb, magánkézben lévő felhőszolgáltatóját. A dallasi székhelyű cég az Egyesül Államokban, Európában és Ázsiában lévő adatközpontaiból mintegy 25 ezer ügyfelét szolgálja ki. Ügyfeleinek többsége kisebb cég – népszerű például a startupok körében, sőt külön inkubációs programja is van –, de partnerei között már olyan nagyvállalatok is vannak, mint az AT&T. Elsősorban IaaS szolgáltatást kínált, de menedzselt hostingot és dedikált szervereket is kínált.

A 2005-ben alapított cég nem tőzsdei vállalat. 2010-ben a mintegy 6 milliárd dollár tőkét kezelő GI Partners magántőke-befektető társaság szerezte meg a többségi tulajdonát. (Érdekesség, hogy a GI Partners befektetési portfóliójában kaliforniai pincészet éppúgy található, mint áruházlánc vagy telekommunikációs cég.)

A növekedés motorja lesz?   IBM közleményében kiemeli, hogy az akvizíció révén egyesíteni kívánja a SoftLayer nyilvános felhőszolgáltatásaihoz való hozzáférés egyszerűségét a nagyvállalati rendszerek megbízhatóságával. Mindenesetre a SoftLayer az IBM SmarCloud portfólió része lesz, amelynek erőteljes növekedését várja a cég: 2015-re 7 milliárd dollár bevételt várnak ettől az üzletágtól.

Ehhez a hagyományos nagyvállalati ügyfélkörét kevésnek gondolhatta az IBM, ám a SoftLayer megszerzésével most nyitni tud a kisebb vállalatok felé is.

A cégért állítólag többen is versenybe szálltak, a Bloomberg értesülései szerint korábban például a kérők között volt az EMC. A cég szóvivője el is ismerte, hogy voltak elképzelések a SoftLayer felvásárlására, ám végül is nem tettek vételi ajánlatot.

Újabb meghatározó üzletágától szabadulhat meg az IBM
Egységes mobil portfóliót jelentett be az IBM

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.