A következő 5 évre Pásztory Tamás eddigi elnök lett a kormányzati gerinchálózatot, az Ügyfélkaput és a Magyarország.hu oldalt is működtető állami cég vezérigazgatója.
A Kopint-Datorg Zrt. igazgatósága a takarékos és átlátható állami gazdálkodás érdekében megszűnik, feladatait az öt évre megválasztott új vezérigazgató, Pásztory Tamás látja el, aki eddig a társaság igazgatóságának elnöke volt - jelentette be hétfőn a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. közleményben.

Az újonnan létrehozott, bővített hatáskörű, ügydöntő felügyelőbizottság elnökévé az MNV sajtóközleménye szerint Urbán Györgyöt, tagjaivá Csizmadia Attilát és Gellén Mártont választották, ugyancsak ötéves időtartamra.

A 100 százalékos állami tulajdonban lévő társaság irányítási szerkezetének átalakításáról a Kopint-Datorg egyszemélyes tulajdonosaként szeptember 6-án, alapítói határozatban döntött az MNV igazgatósága. A közlemény szerint az MNV Zrt. az új struktúrájú vezetéstől azt várja el, hogy érvényesítse a hatékony gazdálkodás szempontjait, és magas színvonalon lássa el az elektronikus közigazgatási közszolgáltatási feladatokat.

Dr. Pásztory Tamás 1951-ben született. Tanulmányai lezárásaként szervezőmérnöki és jogi diplomát szerzett. 1969-től a Magyar Posta Budapest-vidéki Igazgatóságán különböző munkakörökben dolgozott, majd 1980-ban került a Magyar Posta Vezérigazgatóságán munkaügyi ügyosztályvezetői, azt követően pedig munkagazdasági szakosztályvezetői munkakörbe. A rendszerváltás körül aktív részese volt a Posta utódvállalatai, ezen belül is a Matáv megalakításának. 1990-től a Matáv emberi erőforrás-fejlesztési igazgatója lett, 1996-tól 2007-es távozásáig vezérigazgató-helyettesként irányította ezt, valamint a jogi területet.

Pásztory Tamás Oláh István Györgyöt váltja a vezérigazgatói székben, aki mintegy másfél évig látta el ezt a posztot, ezt megelőzően pedig az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal informatikai elnökhelyetteseként dolgozott.

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.