A távközlési nagyvállalat Chief People Officere a T-Systems International kötelékében folytattja karrierjét, de a váltásra csak 2024 januárjában kerül sor.

Friedl Zsuzsanna (képünkön), a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-től a T-Systems Internationalnél folytatja karrierjét Chief HR Officerként - közölte a hazai telekommunikációs szektor meghatározó vállalata. A szakember új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő, mintegy 28 ezer főt foglalkoztató T-Systems International felsővezetésének tagjaként a HR vezetői feladatokat fogja ellátni. A megüresedett pozíció betöltése a társaságnál jelenleg is folyamatban van.

Friedl Zsuzsanna a pozícióváltásról kiadott közlemény alapján meghatározó szerepet tölt majd be a Deutsche Telekom leányvállalatánál, ahol a HR tevékenységek összehangolása mellett kiemelt feladata lesz a szervezet fejlesztése annak érdekében, hogy a globális szinten jelen lévő integrált IT-szolgáltató fenntartható módon tovább növekedjen, és piacvezető szerepet töltsön be.

"Megtisztelőnek érzem a lehetőséget, örömmel fogadtam a felkérést, hogy csatlakozzak a Deutsche Telekom Csoport nemzetközi felsővezetéséhez. A Magyar Telekomban az elmúlt hat évben munkatársaimmal közösen egy stabil alapokon álló munkahelyi kultúrát, összetartó közösséget hoztunk létre, valamint példa nélküli, előremutató kezdeményezéseket indítottunk el és működtetünk. Ezt a kísérletező, innovatív szemléletmódot igyekszem magammal vinni új feladatkörömbe. Hálás vagyok kollégáimnak az elkötelezett munkájukért és a sok közös élményért, amellyel a Telekomot az ország egyik legjobb munkahelyévé tettük” - mondta kinevezése kapcsán Friedl Zsuzsa.

Friedl Zsuzsa 2017 óta a Magyar Telekom Chief People Officere / HR vezérigazgató-helyettese. A Magyar Telekom Csoport teljes munkavállalói köréhez kapcsolódó HR tevékenység mellett a vállalat agilis transzformációját támogató területek, valamint a belső és a stratégiai külső kommunikáció tartoznak felelősségi körébe. A szakemberhez köthető a szervezetnél nemrégiben végrehajtott 4 napos munkahét átfogó tesztelése is.

Közösség & HR

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.