A távközlési nagyvállalat Chief People Officere a T-Systems International kötelékében folytattja karrierjét, de a váltásra csak 2024 januárjában kerül sor.

Friedl Zsuzsanna (képünkön), a Magyar Telekom Chief People Officere 2024. január 1-től a T-Systems Internationalnél folytatja karrierjét Chief HR Officerként - közölte a hazai telekommunikációs szektor meghatározó vállalata. A szakember új feladatkörében a világ 20 országában jelen lévő, mintegy 28 ezer főt foglalkoztató T-Systems International felsővezetésének tagjaként a HR vezetői feladatokat fogja ellátni. A megüresedett pozíció betöltése a társaságnál jelenleg is folyamatban van.

Friedl Zsuzsanna a pozícióváltásról kiadott közlemény alapján meghatározó szerepet tölt majd be a Deutsche Telekom leányvállalatánál, ahol a HR tevékenységek összehangolása mellett kiemelt feladata lesz a szervezet fejlesztése annak érdekében, hogy a globális szinten jelen lévő integrált IT-szolgáltató fenntartható módon tovább növekedjen, és piacvezető szerepet töltsön be.

"Megtisztelőnek érzem a lehetőséget, örömmel fogadtam a felkérést, hogy csatlakozzak a Deutsche Telekom Csoport nemzetközi felsővezetéséhez. A Magyar Telekomban az elmúlt hat évben munkatársaimmal közösen egy stabil alapokon álló munkahelyi kultúrát, összetartó közösséget hoztunk létre, valamint példa nélküli, előremutató kezdeményezéseket indítottunk el és működtetünk. Ezt a kísérletező, innovatív szemléletmódot igyekszem magammal vinni új feladatkörömbe. Hálás vagyok kollégáimnak az elkötelezett munkájukért és a sok közös élményért, amellyel a Telekomot az ország egyik legjobb munkahelyévé tettük” - mondta kinevezése kapcsán Friedl Zsuzsa.

Friedl Zsuzsa 2017 óta a Magyar Telekom Chief People Officere / HR vezérigazgató-helyettese. A Magyar Telekom Csoport teljes munkavállalói köréhez kapcsolódó HR tevékenység mellett a vállalat agilis transzformációját támogató területek, valamint a belső és a stratégiai külső kommunikáció tartoznak felelősségi körébe. A szakemberhez köthető a szervezetnél nemrégiben végrehajtott 4 napos munkahét átfogó tesztelése is.

Közösség & HR

Emberként még iskolába se járhatna, de 200 millió telefonnál jár a kínai brand

A Realme illusztris társaságba került a mérföldkő gyors elérésével. A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy a forgalom nagy része Kínán kívül realizálódik.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.