Miután az anyacég felvásárolta az RRC regionális részlegét, a disztribútor hazai leányvállalatánál is idomulnak az új helyzethez.

A két informatikai nagykereskedő cég nemzetközi és magyar egyesülése után Virágh Attila irányítja új ügyvezető igazgatóként az Ingram Micro hazai csapatát, Lázár Ferenc régiós alelnökként vezeti a közép- és kelet-európai leányvállalatokat - adta hírül a vállalat.

Felvásárlás felvásárlás hátán

A változások oka még 2016 elejére nyúlik vissza, akkor jelentették be, hogy az Ingram Micro felvásárolja az RRC kelet-közép-európai divízióját. Az akvizíció a magyar mellett érintette a lengyel, a szerb, a román, a cseh, a horvátországi, a szlovéniai, a macedóniai és az albániai operációt is. Az üzlettel kapcsolatban az anyacég úgy nyilatkozott, hogy mintegy 250 millió dollár forgalomnövekedést vár az új felállástól.

Érdekes időzítéssel egyébként alig pár nappal azt követően, hogy aláírták a fenti megállapodást, maga az Ingram Micro is elkelt. Az amerikai vállalatért a kínai HNA Group 6 milliárd dollárt fizetett. A vevő szándéka szerint a világ egyik legnagyobb disztribútora a tranzakció lezárása után is megőrzi önállódását, de szervezetileg az akvizíciót ténylegesen lebonyolító Tianjin Tianhai leányvállalataként betagozódik a HNA Group céghálózatába.

A legfelsőbb szinten történt változások nem érintették a régiós felvásárlással kapcsolatos teendőket. A 2016 júniusában lezárult akvizíciót követő másfél évben az Ingram Micro és az RRC integrációja zajlott Magyarországon és a többi érintett országban egyaránt. A két hazai képviselet 2017 októberétől egyetlen cégként folytatja működését.

Személyi változások

Az átalakulással a menedzsment is változott. Lázár Ferenc, az Ingram Micro korábbi ügyvezető igazgatója a vállalat közép- és kelet-európai piacokért felelős regionális vezetője, alelnöke lett. Az RRC hazai képviseletének korábbi vezetője, Virágh Attila pedig az Ingram Micro ügyvezetői igazgatói pozícióját tölti be. Az átállás részeként 2018 első negyedévében kettős ügyvezetés zajlik a cégnél, áprilistól pedig Virágh Attila egyszemélyben irányítja a nemzetközi IT nagykereskedő cég magyarországi leányvállalatát.

Virágh Attila
Ingram Micro Magyarország

Az egyesülésnek köszönhetően a két vezető jelentős bevétel-növekedést vár az idei évre régiós szinten. Ehhez jó alapot biztosíthat szerintük, hogy tavaly az együttes árbevétel nagyobb lett, mint a két korábbi cég összesített, 2016-os eredménye. Míg 2017-ben inkább a szervezeti változások menedzselése és a stabilitás megteremtése volt a legfontosabb feladat, az idei tervekben már a fejlődésé a főszerep. Ehhez egyrészt igyekeznek növelni az értékesítéssel együtt járó hozzáadott értéket, bővítik a támogatási, konzultációs és oktatási szolgáltatások körét. Befektetések várhatók kibervédelmi területen és az egységes kommunikáció szektorában, valamint kiemelt figyelem övezi a nemrégiben indított felhőszolgáltatások értékesítését is.

Erős pozícióban

Ami a több mint 130 munkatársat foglalkoztató Ingram Micro Magyarországot illeti, meglehetősen jó pozícióban kezdheti meg az évet. A vállalat az RRC-vel létrejött fúzió után 2017-ben közel 56 milliárd forintos árbevételt ért. A frissen kinevezett új ügyvezető igazgató célja, hogy a vállalat tovább tudja növelni részesedését a hazai piacon. Ehhez egyrészt a két csapat összeolvadásában rejlő szinergiákban bízik, illetve bízik benne, hogy az eddigieknél is vonzóbb, komplett megoldásokat tudnak majd kínálni a hazai ügyfélkörnek.

A vállalatnál fontos területnek tekintik az ügyfelek és viszonteladók képzését is. A 250 négyzetméteres önálló tréningközpontban három oktatóterem valamint számos rackszerver gondoskodik a megfelelő környezet biztosításáról.

Közösség & HR

E-kereskedelem: naponta egymilliárd forintot költöttünk

A hazai online kiskereskedelem növekedése még mindig háromszor akkora, mint a hagyományosé, de a bővülés üteme már lassul. Azért így is sikerült 365 milliárd forintos forgalmat összehoznia a mintegy 5 ezer webáruháznak.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

A GDPR miatt elvileg változik az adatok életciklusa, de a gyakorlatban nem feltétlenül. Aminek viszont kellene változnia, az a hazai szabályozás. Ezen a téren viszont nem állunk jól.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.