Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja. (x)

Idén újra meghirdeti Telenor Accelerate nevű vállalati akcelerátorprogramját a Telenor Magyarország. A szakértői zsűri három nyertes magyar startup vállalkozást választ ki, akik számára a távközlési cég öt hónapos intenzív fejlesztőprogramot, hat ismert mentor segítségét, co-working iroda használatát, korlátlan adatforgalmat kínáló Hello Data tarifacsomagot, valamint a Samsung és a Microsoft jóvoltából Samsung Galaxy S8 okostelefont és  Microsoft Bizspark felhőszolgáltatást biztosít. Jelentkezni 2017. szeptember 4-éig lehet a programra.

A 2016-ban indított Telenor Accelerate volt az első vállalati akcelerátorprogram Magyarországon. Tavaly öt nyertes startupot választottak ki, amelyek részt vehettek a workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló fejlesztésen. A Telenor 5-10 millió forint azonnali befektetést is biztosított a Zoi okoskerékpár, az eSports Horizon esport-kiképző platform, a Tickething online jegypiactér, a vállalati gyakornokok toborzását hatékonnyá tevő Zyntern, valamint a Musicating zeneoktató alkalmazás fejlesztői számára. A nyertes startupok a Telenor ügyfélkörében rejlő marketinglehetőségeket is kiaknázhatták.

A tavalyi tapasztalatok alapján 2017-ben is megrendezik a Telenor Accelerate-et, amelyre 2017. szeptember 4-éig lehet jelentkezni a telenor.hu/accelerate oldalon keresztül. A nyerteseket még ugyanabban a hónapban kihirdeti a szakmai zsűri.

A Telenor a fejlődés korai szakaszában járó, magyar, vagy magyarországi székhelyű startup vállalkozások jelentkezését várja. Elvárás, hogy a jelentkezők már rendelkezzenek internetre csatlakozó termékükből egy első prototípussal (MVP) az alábbi területek valamelyikén: pénzügy-technológia, mobil egészségügy, oktatás, szórakoztatóipar, elektronikus és mobilkereskedelem, kommunikáció, játékprogramok, IoT, m2m, felhő, mobilalkalmazás vagy hardvereszközök.

A zsűri három nyertes startupot választ majd ki, akik a tavalyi nyerteseknél hosszabb, öt hónapos intenzív felkészítésen vesznek majd részt a törökbálinti Telenor Házban, illetve a Kaptárban, ahol co-working irodát is biztosítanak számukra. A februárig tartó workshopokon service design, lean és agilis módszertan, UI/UX, digitális marketing, growth hacking, fund raising és pitching ismereteket sajátíthatnak el a vállalkozások.

A kiválasztott startupok mindegyikének munkáját két-két szakértő mentor segíti, akik mindannyian a magyar befektetői társadalom legtapasztaltabb tagjai. Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Oszkó Péter (Oxo Group), Varga Zoltán (Central Invest), Várkonyi Balázs (Extreme Digital), Vinnai Balázs (Misys Digital Channels) a tavalyi programban is mentoráltak, idén Simó György (Day One Capital) is csatlakozik hozzájuk. A második Telenor Accelerate program nyertes vállalkozásai a 2018 márciusában megrendezett Demo Day-en fognak bemutatkozni a potenciális befektetőknek és a sajtónak.

"A tavalyi első Accelerate programban fantasztikus startupok és termékek vettek részt, és nagyon büszke vagyok rá, hogy az elmúlt hónapok közös munkája eredményeképp többen közülük sikeresen piacra léptek, befektetőkkel tárgyalnak. Nagyon remélem, hogy idén is legalább ilyen izgalmas cégeket segíthetünk a fejlődésben a tavalyi tapasztalatok alapján továbbfejlesztett programban" – mondta el Takács Zoltán, a Telenor Magyarország innovációért felelős alelnöke a második Telenor Accelerate program indítása kapcsán.

Részletes információ és jelentkezés a Telenor Accelerate weboldalán.

Konzumer tech

Már nem csak adatokra, de erőforrásokra utaznak a támadók

...akik előszeretettel használják ki az API-k sérülékenységeit a máskülönben jól védett oldalakon is. Az Akamai legfrissebb biztonsági jeletése szerint az idén beköszönnek a mobilos botnetek is.
 
Hirdetés

Idén elstartol az 5G, még több fizetésre való kütyü jön a Telenor Research szerint

A Telenor Research kutatói egy csokorba gyűjtötték az idei év legmeghatározóbb fogyasztói trendjeit. Többek között debütáló 5G-t, kiterjesztett valóságra építő szolgáltatásokat és a mobiltárcák széles körű elterjedését várhatjuk 2018-tól.

Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.