Az Octarine Kubernetes alkalmazásokat támogató biztonsági platformját is a Carbon Black felhős biztonsági platformjába integrálják.
Hirdetés
 

A VMware a héten jelentette be az Octarine felvásárlását célzó terveit, amelyek nyomán a meg nem nevezett vételár fejében megszerezné a mindössze három éve működő céget. A tranzakció lezárásával az Octarine szervezetileg és technológiáját tekintve is a Carbon Black felhős biztonsági platformjába olvad, ami a vállalat közleménye szerint lehetővé teszi a Carbon Black Cloud és a VMware biztonsági stratégiájának további szélesítését és a konténerizált alkalmazások között és a Kubernetes környezetekben.

A VMware a natív integráción keresztül (Tanzu, vSphere, NSX, VMware Cloud Foundation, AppDefense) egyedi és hatékony megoldást gyúrna a biztonsági szempontból kiemelet fontosságú munkafolyamatok támogatására. Az elmúlt időszakban a vállalat folyamatosan bővíti portfólióját a különböző alkalmazásmodernizációs és -telepítési eszközökkel a felhő alapú Kubernetes menedzsmentrendszer keretei között, ami a konténerizált alkalmazások automatizált telepítését, skálázását és kezelését célozza a különféle hosztokon keresztül.

Ezt az elköteleződést a társaság több cégfelvásárlással is demonstrálta, túl azon, hogy a most szóba került Carbon Black és annak cloud biztonsági szoftverei is tavaly nyáron kerültek a VMware-hez több mint 2 milliárd dollár fejében. Az ilyen felvásárlások között érdemes megemlíteni a Pivotal ezzel egy időben bejelentett, 2,7 milliárd dolláros akvizícióját, amit idén januárban zárt le, illetve a Bitnami előző évi vagy a Heptio két évvel ezelőtti, több mint félmilliárd dolláros felvásárlását.

Biztonság már az alapoktól

Ahogy azt a Pivotal üzlet kapcsán is írtuk, a VMware arra törekszik, hogy egyszerre kínáljon megoldásokat a vállalati appok elkészítésére, futtatására, menedzselésére, összekapcsolására és védelmére a különféle eszközön és cloudkörnyezetben. A társaság ennek érdekében úgy bővíti saját szolgáltatásait (akár a gyakori felvásárlásokon keresztül is), hogy közben egészséges kapcsolatot tart fenn a piacvezető felhőszolgáltatókkal, vagyis stratégiája egyaránt épül az M&A üzletekre és a piaci partnerségekre, sőt esetenként saját korábbi ellenfeleivel bútorozik össze.

Az Octarine Kubernetes biztonsági platformjának megszerzése és a VMware portfóliójába való beépítése az elképzelések szernt ugyancsak kézzelfogható előnyöket biztosít majd a vállalat ügyfeleinek a natív felhős környezetek kezelésében vagy akár a konténerizált alkalmazások tartalom alapú biztonsági eljárásainak kialakításában az érzékeny információ védelmére. Az integráció mások mellett kockázatelemző eszközöket rendel a devOps folyamatokhoz is, hogy a problémák már azelőtt azonosíthatók legyenek, hogy az alkalmazásokat telepítették volna.

Az Octarine saját közleménye azt emeli ki a felvásárlással kapcsolatban, hogy a VMware legutóbbi akvizíciói és termékbejelentései teljes elköteleződést mutatnak a natív cloud szolgáltatások és az ugyanilyen szemlélettel tervezett, beépített biztonsági folyamatok mellett. Ennek értelmében a társaság ideális hátteret biztosít az Octarine további fejlesztéseihez is. A 2017-ben létrehozott, kaliforniai központtal működő startup fő profilja a zero trust biztonsági modell érvényesítése a felhős alkalmazásokban, és alapítói szerint eleve az az igény hívta életre, hogy új adatbiztonsági megközelítéssel adjon válaszokat a natív cloud számítástechnikával járó változásokra.

Piaci hírek

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.