A platformon állítólag világszerte megjelennek majd a játékok is, amelyeket elsőként Vietnámban tesztelnek. Ez újabb óriási bevételeket jelentene a TikToknak, és még jobban a képernyő elé szögezné vele milliárdnyi felhasználóját.

A társaság vietnámi videomegosztó alkalmazásán már javában teszteli azokat a szolgáltatásait, amelyek révén felhasználói játékokat is játszhatnak majd a TikTok platformon – számolt be a Reuters összesen négy bennfentes, meg nem nevezett személyre hivatkozva. A játékok nyilván fontos tényezővé válhatnak a vállalat hirdetési bevételeinek növelésében, és abban is segítenének, hogy a felhasználók még több időt töltsenek el az alkalmazással – ez pillnatnyilag már több mint egymilliárd, havi szinten aktív internetezőt jelent világszerte. Érdemes megjegyezni, hogy a Douyin, a TikTok kínai változatának felhasználói már 2019 óta játszhatnak a platformon

A hírügynökség szerint Vietnám azért ideális helyszín az új szolgáltatások tesztelésére, mert lakosságának 70 százaléka 35 év alatti, és általában technológiailag is felkészült emberekről van szó. A százmilliós ország emiatt amúgy is vonzó piac az olyan közösségimédia-platformok számára, mint amilyen a TikTok (ByteDance), a Facebook (Meta) vagy a Google és YouTube (Alphabet). A kínai cég egyébként a szerencsejátékok szélesebb körű bevezetését is tervezi Délkelet-Ázsiában, amire már az idei harmadik negyedévben sor kerülhet.

Odahaza is trónfosztást terveznek

A TikTok képviselője a Reuters kérdésére megerősítette, hogy teszteltek HTML5-ös játékokat olyan külső játékfejlesztőkkel és stúdiókkal, mint amilyen a szebb napokat látott Zynga, de a vietnámi projektről és a TikTok távlati terveiről nem beszélt. A riport alapján a fejlesztések legelsősorban a ByteDance saját játékaira támaszkodnának, amelyek első körben egyszerű mechanizmusokkal és rövid játékidővel rendelkező alkalmazásak (mikrojátékok) lennének, de a ByteDance iparági ambíciói ezeken jóval túlmutatnak.

A TikTok állítólag már elindította Vietnámban a szükséges engedélyezési eljárást (az ottani a hatóságok korlátozzák a szerencsejátékot, erőszakot és szexualitást ábrázoló játékokat), de a folyamat várhatóan zökkenőmentesen zajlik majd. A játékokban valószínűleg már a kezdetektől helyet kapnak a reklámok is. Bár a ByteDance bevételei ezek nélkül is gyorsan emelkednek, a vállalat tavaly megvásárolta a sanghaji Moonton Technology játékstúdiót, ezzel pedig közvetlen versenybe szállt a Tencenttel, Kína legnagyobb játékos szolgáltatójával.

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.