A Prezi Video nevű megoldással valós időben, egyszerre lehet megjeleníteni az előadókat és az előadások grafikai elemeit.

A Prezi szerdai közleményében az ember központi szerepét határozza meg a hatékony és sikeres kommunikáció feltételeként, új termékéről szólva pedig azt emeli ki, hogy azzal a központi szerep digitális kommunikáció esetében is megőrizhető. A Prezi Video nevű platform ugyanis lehetővé teszi az előadók és a vizuális tartalmak egyszerre, valós időben történő megjelenítését, az élő közvetítések mellett pedig természetesen a szerkesztett videók készítésére is alkalmas.

A Budapesten fejlesztett Prezi Videóval a cég szándéka szerint gyorsan, könnyen és olcsón lehet majd felvenni olyan filmeket, amelyekhez hagyományosan greenbox technológiára vagy hosszas utómunkára lenne szükség. Az online programmal az előadók úgy rajzolhatnak a képekre, hogy közben saját maguk is látszanak a képernyőn, a nézőknek így nem kell megosztani a figyelmüket a diák és a tényleges előadás között.

Az egymáshoz kapcsolódó elemek eddig is meghatározták a Prezi prezentációs megoldásait, a közleményből pedig kiderül, hogy mára több mint 100 millió felhasználó vette igénybe a vizuális történetmesélés eszközeit. A Prezi Videóval a cég most az előadások építőelemeinek olyan fajta prezentációját kívánja biztosítani, amilyet sokan csak a tévéműsorokból ismerhettek.

Izgalmasabb tartalom egyszerűen

Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója úgy látja, hogy mára a szemtől szembe kommunikáció helyett a szemtől képernyőbe kommunikáció vált meghatározóvá, ennek alkalmazásához azonban a megszokottnál hatékonyabb, intenzívebb kommunikációs eszközökre van szükség. A szemből képernyőbe kommunikáció személyessé tételében pedig fontos lehet az arcok és a vizuális információ együttes megjelenítése, úgy az előadónak, mint a közönségnek.
 


A közleményben megszólal Somlai-Fischer Ádám, a Prezi másik társalapítója is, aki szerint a fejlesztők rengeteget kísérleteztek az új megoldás működésének egyszerűvé tételével, beleértve a felhasználói visszajelzések feldolgozását. A társaság az oktatástól kezdve az üzleti környezetekig egyszerűbb és izgalmasabb filmeket ígér, legyen szó használati útmutatókról, élő webinárokról, tréningekről vagy akár a közösségi médiára hangolt tartalmakról.

A több mint tíz éve működő Preziről legutóbb akkor írtunk, amikor a Reuters hírügynökség a kelet-európai startupokról szóló összeállításában a Prezit is példának hozta fel rá, hogy a térséghez köthető cégek egyike-másika már akvizíciókon keresztül is növekedni kezdett – utalva az adatvizualizációval foglalkozó lett Infogram 2017-es akvizíciójára. A vállalatnak ennek nyomán már San Francisco és Budapest mellett Rigában is van irodája, saját adatai szerint pedig a világ 190 országából származó 100 millió felhasználója eddig 400 millió nyilvános prezentációt hozott létre a Prezi eszközeivel.

Közösség & HR

Nem vicc: a Tesla már értékesebb, mint a Volkswagen

A Tesla jelenleg a világ második legértékesebb autógyártója: a napokban a német VW-t is megelőzte, és már csak a Toyota van előtte. Mindez azonban elsősorban a befektetői reményeket, nem pedig a valós eredményeket tükrözi.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.