Májusban Jeránek Tamás veszi át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját a tizenegy év után távozó Dale A. Martintól.

A Siemens Zrt. szerdai bejelentése szerint 2021. május 1-jétől Jeránek Tamás (képünkön) váltja a vállalat élén a nyugdíjba vonuló Dale A. Martint. A Siemens következő elnök-vezérigazgatója 2012 óta dolgozik a társaságnál a Digital Industries terület vezetőjeként, tavaly óta pedig a Siemens igazgatóságának is a tagja. Irányítása alatt többszörösére növekedett a vállalat egyik legfontosabb üzletágának forgalma, megduplázódott az ott dolgozó munkavállalók létszáma, és nagyszabású digitalizációs projekteket vittek végbe autóipari, gumiipari, gyógyszeripari, vegyipari, fém- vagy cementipari megrendelőknél is.

A közleményben Jeránek Tamás a digitalizáció erősítését és az ipar 4.0 víziójának gyakorlati megvalósítását emeli ki a Siemens ügyfeleinek mostani célkitűzései közül. Saját feladatának ennek megfelelően azt tartja, hogy a Siemens a legjobb megoldásaival támogassa versenyképességük növelését, és azt, hogy az ügyfelek kihasználhassák a valós fizikai és digitális világ összekötésének előnyeit.

A vállalat Dale A. Martin irányítása alatt vált meghatározóvá a magyar piacon az ipari digitalizáció vagy az automatizálás területén, de a leköszönő elnök-vezérigazgató az ipari innováció és az oktatás aktív támogatójaként fontos szerepet játszott a közép- és felsőfokú duális képzési programok magyarországi elindításában is. A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja, 2020-ig pedig négy éven át dolgozott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségében. Kiemelkedő tevékenységéért idén tüntették ki a Magyar Érdemrend középkeresztjével.

Közösség & HR

A biztonsági vezetők többsége szerint képtelenek megvédeni szervezetüket

Egy frissen publikált átfogó felmérésben a megkérdezett informatikai biztonságért felelős vezetők kétharmada ismerte be, hogy rendszerük nincs felkészülve egy célzott kibertámadás kezelésére.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.