Orbán Anita veszi át a Vantage Towers Magyarország élére távozó Budai J. Gergő helyét a távközlési cégnél.

Energiaipari szakembert igazolt a Vodafone Magyarország Budai J. Gergő novemberben megüresedett posztjára. 2021. január 4-étől dr. Orbán Anitát nevezték ki a távközlési cég vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztjára. Az új vezető, aki a Tellurian LNG fölgázipari vállalat londoni leányvállalatától érkezett a Vodafone-hoz, egyúttal az igazgatótanács tagja is lesz. Budai nem távozott a vállalatcsoporttól: novembertől átvette az újonnan alakult Vodafone-leányvállalat, a cég passzív infrasturktúráját üzemeltető Vantage Towers irányítását.

Mint a vállalat közleménye írja, Orbán Anita a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után pénzügyi kontrollerként kezdte pályafutását a Magyar Telekom jogelődjénél, a Matávnál. Ott azonban mindössze egy évet töltött. 1998-ban az Egyesült Államokba költözött, és a Tufts Egyetemen folytatta tanulmányait, ott szerzett PhD fokozatot is. 2008-ban könyve is megjelent az USA-ban közép-európai energetika témában.

Dr. Orbán Anita

2008-ban már energetikai szakemberként tért vissza Magyarországra. Két évig a Constellation Energia Intézet vezetője, majd 2010-től a Külügyminisztériumban foglalkozott energiaügyekkel, dolgozott az energiabiztonság nagyköveteként és a Duna-menti országok energetikai együttműködési bizottságának elnökeként is. Mint a HWSW írja, a 2010-ben az országgyűlési választásokon is elindult a Fidesz újbudai egyéni jelöltjeként, de egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett.

2015-től Londonban folytatta pályafutását. Két évig dolgozott a Cheniere Marketing LTD főtanácsadójaként, majd kinevezték a Tellurian LNG londoni leányvállalatának nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnökévé. 2018-ban elnyerte a Budapest Energy Summit díját, a The Woman Energy Executive of the Yeart. Orbán Anita jelenleg is több nemzetközi szakmai szervezet tanácsadó testületének tagja.

A Vantage Towers Magyarországhoz távozó Budai 2021. január 31-ig marad a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke.

Közösség & HR

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.