A két kijelző elmélete továbbra is tartja magát, de a nagyobbik verzió gyártása jövőre csúszhat.

Kicsit nem figyeltünk oda és máris eltelt pár hét anélkül, hogy az új iPhone-ról, és a róla megjelenő pletykákkal foglalkoztunk volna. A világ persze nem volt tétlen az elmúlt időszakban és szorgosan termelte ki az új infókat, élen a Reuters gárdájával.

Dupla élvezet

A lap egyrészt megerősítette azt a korábbi feltételezést, hogy párhuzamosan két kijelzőméretű Apple készülék is fejlesztés alatt áll. Mindkét modell nagyobb lesz, mint a jelenlegi használt 4 colos panel méret: a kisebbik, a beszállítói és egyéb forrásokból származó infó szerint, 4,7”-os lesz, míg a nagyobbik átlépi az 5 colos méretet és várhatóan az 5,5”-os átmérőnél áll meg. A Reuters úgy tudja, hogy a kisebbik modell tömeggyártása már májusban megindulhat, viszont a nagyobbik kivitel biztosan csúszni fog.

Akár ilyen is lehet az új iPhone (Forrás: Weibo)

Azt még nem lehet tudni, hogy a nagyobbik iPhone 6 is ebben az évben érkezik-e, vagy a premierje átkerül 2015-re, azt azonban több helyről is megerősítették, hogy a késésért a panellel összefüggő gyártástechnológia felel. Az új iPhone is az úgynevezett in-cell eljárást alkalmazza (az 5-ös kiadás óta használják ezt), aminek köszönhetően az érintőfelület egy rétegbe kerül az LCD felületével, így jelentősen vékonyabb lehet a készülékház. A pletykák szerint a nagyobbik mobil megjelenítőjével akadtak gyártási problémák, ezért csak később várható a piaci megjelenés. A paneleket a Japan Display fogja készíteni, de a gyártási folyamatokban részt vesz az LG és a Sharp kijelző részlege is.

Vizuális találgatás

Kiszivárgott az első, hitelesnek egyáltalán nem mondható, de egy iPhone-ra hasonlító készüléket ábrázoló kémfotó is a netre. A kínai Weibo egyik posztjában feltűnő felvételek állítólag a Foxconn valamelyik üzeméből került ki a nagyközönség elé, és állítólag egy tesztelői munkaállomáson kapta valaki lencsevégre a készülő telefont.

A kémfotók alapján készített látványterv (Forrás: Nowhereelse.fr)

Korábban az iPhone 6 dimenzióit részletező tervrajz is nyilvánosságra kerül, ami alapján egy digitális koncepció modellek specialistája, Martin Hajek elkészítette a saját verzióját arról, hogy miként fog kinézni az új iPhone. A szűkösen rendelkezésre álló infók alapján egy kifejezetten vékony, alig látható kerettel rendelkező mobil született, ami mindössze 7 mm vékony.

Konzumer tech

A Meta előre figyelmeztet rá, hogy új robotja néha túllő a célon

A BlenderBot 3 sértő vagy valótlan dolgokat is közölhet, sőt időnként arról is elfeledkezhet, hogy ő maga egy chatbot. A Meta azonban nem ennek ellenére, hanem éppen ezért kezdi most meg a publikus tesztelését.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.