A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala pályázatot hirdetett meg a 26 GHz-es frekvenciasáv használati jogosultságának értékesítésére.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint a pályázat elsődleges célja az, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre. További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme.

Blokkos értékesítés Az ezúttal meghirdetett frekvenciacsomag 26 darab alapblokkot tartalmaz, amelyek a harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak. Egy pályázó minimum kettő, de maximum hat alapblokkot szerezhet. Ezek pályzati díja nettó 75 millió forint, ami mellett eltörpül a pályázat 2 milliós részvételi díja.

A 26 GHz értékesítési feltételeit úgy alakította ki a hatóság, hogy az támogassa a 900 MHz-es sáv folyamatban lévő árverését is. A felhasználói jogosultság időtartama a megszerzésétől számított 15 évre szól. A pályázat lezárásának határnapja 2012. március 14.

Ösztönző módosítás A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szintén a napokban módosította a frekvenciahasználati díjrendeletet. A 960 MHz feletti tartományt érintő jogszabályváltozás november 3-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. A jövőben értékesített, mikrohullámú spektrumba tartozó frekvenciák után már a módosított rendelet alapján kell fizetni a díjakat, ami érvényes a most meghirdetett 26 GHz-es frekvenciablokkra is. A díjrendelet változtatásnak célja az NMHH szerint az, hogy a piaci szolgáltatókat hatékony frekvenciahasználatra ösztönözze, valamint a szolgáltatókat a kevésbé telített sávok felé terelje.

NMHH: valóban olcsóbban telefonálhatunk?
Rendeletben regulázza a szolgáltatókat az NMHH

Így nyomja le a járvány az európai energiafelhasználást

Már csak néhány országban lehet valamivel magasabb a fogyasztás, mint amekkora tavaly ilyenkor volt. Az olaszok ezekben a napokban már majdnem 30 százalékos visszaesésben vannak, de a magyarországi felhasználás is jóval elmarad 2019 áprilisától.
 
Hirdetés

Hátrányból előnyt kovácsolhat, aki meglépi a digitális átállást - most ingyenesen

A Cisco ingyenes hozzáférést biztosít Webex együttműködési platformjához a most csatlakozóknak, illetve bővítette az ingyenesen elérhető szolgáltatáskínálatot meglévő ügyfeleinek.

Az innovatív lehetőségek tárháza, a szemmel is látható költségmegtakarítás lehetősége, a munkavállalók egyre fokozódó igénye ellenére egy globális járvány kellett ahhoz, hogy villámgyorsan elterjedjen a távmunka. Milyen feltételei vannak, és lehet-e legalább olyan hatékonyan dolgozni otthonról, mint az irodából?

a melléklet támogatója a Cisco Magyarország

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.