A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala pályázatot hirdetett meg a 26 GHz-es frekvenciasáv használati jogosultságának értékesítésére.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint a pályázat elsődleges célja az, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre. További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme.

Blokkos értékesítés Az ezúttal meghirdetett frekvenciacsomag 26 darab alapblokkot tartalmaz, amelyek a harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak. Egy pályázó minimum kettő, de maximum hat alapblokkot szerezhet. Ezek pályzati díja nettó 75 millió forint, ami mellett eltörpül a pályázat 2 milliós részvételi díja.

A 26 GHz értékesítési feltételeit úgy alakította ki a hatóság, hogy az támogassa a 900 MHz-es sáv folyamatban lévő árverését is. A felhasználói jogosultság időtartama a megszerzésétől számított 15 évre szól. A pályázat lezárásának határnapja 2012. március 14.

Ösztönző módosítás A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szintén a napokban módosította a frekvenciahasználati díjrendeletet. A 960 MHz feletti tartományt érintő jogszabályváltozás november 3-án jelent meg a Hivatalos Értesítőben. A jövőben értékesített, mikrohullámú spektrumba tartozó frekvenciák után már a módosított rendelet alapján kell fizetni a díjakat, ami érvényes a most meghirdetett 26 GHz-es frekvenciablokkra is. A díjrendelet változtatásnak célja az NMHH szerint az, hogy a piaci szolgáltatókat hatékony frekvenciahasználatra ösztönözze, valamint a szolgáltatókat a kevésbé telített sávok felé terelje.

NMHH: valóban olcsóbban telefonálhatunk?
Rendeletben regulázza a szolgáltatókat az NMHH

Oximoron helyett: újabb próbálkozás az olcsó iPhone-ra

A jóslataival általában betaláló híres Apple-elemző több részletét, például az árát is megszellőztette a várhatóan jövő év elején érkező alsóbb kategóriás iPhone-nak.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.