Két befektetői forrásból összesen 57 millió dollárhoz jutott a Budapesten öt éve indított vállalkozás.

Összesen 57 millió dollárnyi tőkéhez jutott a Prezi - jelentette be Árvai Péter, a cég ügyvezető igazgatója. A friss pénz két forrásból származik: az egyik rész a vállalatba már korábban is befektető Accel Partnerstől, a másik pedig egy új partnertől, a növekedésitőke-finanszírozó Spectrum Equitytől érkezik.

Óvodás korban 

A Prezit három magyar vállalkozó alapította Budapesten alig több mint öt évvel ezelőtt. Termékük egy online prezentációkészítő alkalmazás, amely forgatások, térbeli animációk segítségével kilép a hagyományos, jellemzően Power Pointra épülő előadások megszokott keretéből.

A kezdetekben a Kitchen Budapest és a Magyar Telekom támogatásával elinduló vállalkozás gyorsan világraszóló hírnévre tett szert és azóta több körben is be tudott vonni jelentős befektetői tőkét. A cég által közölt friss információk szerint a felhasználói létszám már meghaladja az 50 milliót, ami éves szinten közel duplázódást jelent. Eddig összesen 160 millió prezentációt készítettek a Prezivel, ezzel a cég rendelkezik a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbáziásával - nyilatkozta az ügyvezető.

Nagy nevekre tettek

A most befektető két partner mindegyike komoly aktivitással és múlttal rendelkezik a technológiai szektorban. Az Accel Partners több száz vállalkozás, többek között a Facebook, a Dropbox és az Etsy felépítésében is részt vállalt. Ők egyébként egy másik csoporttal közösen már 2011-ben is beszálltak a Prezibe - akkor 14,5 millió dollárral. A Spectrum Equity hasonlóan aktív: az elmúlt húsz évben több mint 120 cégbe fektettek tőket. Ezek közül talán a SurveyMonkey lehet leginkább ismerős a hazai olvasóknak.

A cégvezető elmondása szerint a friss tőkét a globális növekedés felgyorsításához kívánják felhasználni, ami a felhasználók számának további növelését, de a Prezi stratégiájába illeszkedő cégek felvásárlását is magába foglalhatja. A Prezinek jelenleg 250 munkavállalója van, ebből 170-en dolgoznak a budapesti irodában, 80-an pedig a San Franciscóban. Terveik szerint jövőre 50-60 további munkatársat vesznek fel.

Cloud & big data

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.