A Canalys előzetes számításai szerint az idei második negyedévben története során először lett második a mobilgyártók között a kínai Xiaomi. A trónfosztásért viszont még meg kell dolgozni.

Alaposan begyújtották a rakétákat a kínai telefongyártók az idei második negyedévben. A Canalys előzetes gyorsjelentése szerint a prímet a Xiaomi vitte. Az alig több mint egy évtizede létező vállalatnak ezzel története legjobb szereplését is sikerült elérnie, de borítékolható, hogy a második hellyel sem elégednek meg.

Egészséges növekedés

A piackutató az éppen csak befejeződott periódussal kapcsolatban egyelőre számszerű forgalmi adatokat nem közölt, de a szektor szép lendületet kapott attól, hogy a koronavírus miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket sok helyen enyhítették. A piac átlagos növekedését 12 százalékosra becsülik a Canalys szakértői.
 

Előzetes gyártói rangsor a második negyedévben leszállított készülékek alapján (forrás: Canalys)

 

A mobilgyártók toplistáját ezúttal is a Samsung vezeti. A dél-koreai gyártó valamivel a piaci átlag felett tudta forgalmát bővíteni, ami összességében 19 százaléknyi részesedést eredményezett. 

A negyedév sztárja viszont egyértelműen a Xiaomi lett a maga elképesztő, 83 százalékos ugrásával. A kínai cég a jó teljesítményt elsősorban a külföldi terjeszkedésnek köszönheti. Latin-Amerikában például megnégyszerezte forgalmát, Afrikában pedig 150 százalékos bővülést ért el. Még az olyan fejlett (és fontos) régióban mint amilyen Nyugat-Európa is sikerült másfélszeresére duzzasztani az eladásokat.

Az Apple gyakorlatilag szinten tartotta egy évvel ezelőtti forgalmát, ami csak a dobogó aljára volt ezúttal elég. Mögötte viszont ott tülekedik két másik jelentős kínai gyártó. Az Oppo és a Vivo gyakorlatilag kéz a kézben halad előre. Mindkettő 10-10 százalékos piaci részesedést birtokolva a képzeletbeli tortából.

Másodikból lesznek az elsők?

A Canalys gyorsjelentése némi piacelemzéssel is szolgál a közeljövővel kapcsolatban. A cég szerint ahhoz, hogy a Xiaomi a Samsungon is át tudjon lépni, szükség van olyan területen erősíteni, ahol jelenleg gyengének mondható a vállalat jelenléte. Ez a terület a felső kategóriás okostelefonok mezőnye.

A jellemzően megfizethető áru modellekkel operáló Xiaomi portfóliójának átlagos értékesítési ár nagyjából a negyede annak, mint amivel az Apple dolgozik. Ettől függetlenül a cégnek létezik prémium terméke, de például a 900 dollár körül kínált Mi 11 Ultrából lényegesen többet kellene eladni ahhoz, hogy első számú szállítóvá avanzsáljon.

Konzumer tech

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.