A Legion Meter akár 92 százalékos sebességnövekedést is képes elérni a mobileszközök USB-ről való töltésekor.
Hirdetés
 

Lassan kezd olyan érzésünk lenni, hogy az igazán nagy ötletek kizárólag a közösségi finanszírozás keretében képesek eljutni a piacra. Ez a helyzet ezzel a Legion Meter esetében is, ami az USB portról való töltés lassúságával próbál leszámolni.

Pörgeti a töltést

Azzal valószínűleg minden mobiltulajdonos tisztában van, hogy ha a számítógép, vagy notebook USB portjáról szeretné feltölteni a készülékét, akkor többszörös töltési időre számíthat a hálózati csatlakozóval való töltéshez képest. A PLX Devices fejlesztésében készülő, pendrive formájú eszköz azt ígéri, hogy akár 92 százalékkal gyorsabban tudjuk feltölteni a mobilunkat, sőt, ezen kívül egy sor diagnosztikai funkciót is kínál a termék.

Ha első ránézésre kicsit vásári, két pálcikás kütyünek is tűnik a Legion Meter, azt érdemes tudni, hogy a PLX Devices már több sikeres, crowdfunding alapú terméket hozott tető alá, de ezen kívül is sok, elsősorban akkumulátor technikával összefüggő megoldása van a Szilícium-völgyben működő cégnek. A cikkünknek apropót adó eszközt a töltésre használni kívánt USB porthoz, a készüléket pedig ehhez kell csatlakoztatni, aminek következtében a cég szabadalmaztatott technológiájával a mobil sokkal gyorsabban töltődik fel.

A készítők azt állítják, hogy a Legion Meter mindig a szükséges határértékek között marad, ezzel együtt képes arra, hogy optimalizálja, azaz gyorsítsa a töltés folyamatát. A folyamatok nyomon követését (pl. a töltés várható végét) egy apró OLED kijelző segíti, amin töltés előtt be lehet állítani, hogy az energiára szomjazó eszköz egy iPhone, vagy androidos készülék. Ez utóbbi azonban végső soron az összes többi, vagyis BlackBerry, Windows Phone, és bármilyen mobileszközt jelent, ami csak létezik.

Aki a pontos mérési eredményekre, illetve teljesítmény növelésre kíváncsi, az a Kickstarter kampány oldalán található táblázatokban tájékozódhat – a lényeg az, hogy a korábban emlegetett 92 százalékos ugrást egyedül az iPhone 4s/4 mobiloknál érték el, a többi eszköz esetében átlagban 50-60 százalékos gyorsulást lehet elérni a töltés közben.

Mindent mérő mérő

A Legion Meter másik hasznos módja a multiméter funkció, amivel figyelhetjük, hogy a használatban lévő USB port mekkora elektromos feszültséget, áramerősséget, és teljesítményt ad le a tölteni kívánt mobilnak. Sőt, a fejlesztők szerint az is jó móka, amikor a kütyü bevetésével pontosan bemérhető a háztartásban lévő külső akkumulátorok valós teljesítménye, ami után a felhasználó rendszerint rájön, hogy a dobozon feltüntetett értékek meg sem közelítik a valós adatokat.

Már sokadjára bizonyosodik be az a képlet, mely szerint a Kickstarteren, és ez egyéb hasonló oldalakon az olcsó, kisebb beruházást igénylő projektek lesznek általában sikeresek. Ez a helyzet a Legion Meter esetében is, ami a 10 ezer dolláros célt már jócskán túlteljesítette a jelenlegi 210 ezer dolláros összeggel úgy, hogy még 27 nap van hátra a kampányból. A legolcsóbban most 49 dollárért lehet hozzájutni, amihez érdemes hozzászámolni az USA-n kívüli szállítás plusz 10 dollárját. Ez azt jelenti, hogy egy vállalkozó szellemű hazai adakozó október környékén, kb. 13 ezer forintos áron juthat hozzá a Legion Meterhez.

Konzumer tech

A kivándorlás miatt inoghat meg a brit innovációs gazdaság

Egy brit-német kutatás kimutatta: a 2016-os Brexit-szavazás után a tehetségek hosszú tömött sorokban hagyták el Nagy-Britanniát.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.