Paul Maritz, a VMware vezérigazgatója a cég Las Vegas-i konferenciáján arra ösztönözte a vállalati ügyfeleket, hogy a virtualizáció irányából lépjenek tovább a cloud infrastruktúra megvalósítása felé.
"Steve Jobs gyakran mondogatja, hogy beléptünk a PC-k utáni korszakba, és ezzel mi is csak egyetérteni tudunk" – hangsúlyozta a VMworld hétfői nyitóelőadásában Paul Maritz, a VMware vezérigazgatója. A mondatnak különös bukét ad, hogy Maritz az 1990-es évek végén még a Microsoft harmadik számú vezetője volt Bill Gates és Steve Ballmer mögött, így a szoftverszállító PC-piaci hegemóniájának megteremtésében is tevékeny részt vállalt.


Mindenféle eszközről "Három éven belül az internetre kapcsolódó eszközök 80 százaléka már nem Windows alapú PC lesz" – folytatta Maritz, aki szerint a a VMware ügyfeleinek és partnereinek is fontos felismernie ezt a trendet, mivel olyan technológiát kell létrehozniuk, amely magában foglalja annak a lehetőségét, hogy a felhasználók különböző eszközökről érhessék el a webet és az alkalmazásokat.

A VMware elsősorban a szervervirtualizációs szoftverével szerzett magának hírnevet, de a vállalat gyorsan építi ki azt – a virtuális erőforrások kezelésére használt, júliusban bemutatott vSphere 5 platform köré épülő – megoldáscsomagot, amelynek segítségével a vállalatok privát és hibrid felhőket alakíthatnak ki maguknak. Maritz előadásában is azt hangsúlyozta, hogy ma már a világ IT infrastruktúrájának fele virtualizált, így a következő logikus lépés lenne a "felhősítés".

Dinamikus munkaerő
A cloud infrastruktúra ahhoz lesz szükséges, hogy a vállalatok a mainál dinamikusabb munkaerő-igényeit ki tudja elégíteni. Lehetőség lesz rá, hogy az adminisztrátorok az alkalmazásokat és az információkat az egyes emberekhez tudják eljuttatni az eszközök helyett. Már most is sok vállalat elmozdult ebbe az irányba: a VMware vezérigazgatója szerint 800 ezer felett van a vSphere adminisztrátorok száma a világon, közülük 68 ezren minősítéssel is rendelkeznek.

Az asztali számítógépes környezettel Maritz szerint az a legfőbb probléma, hogy a 35 év alatti munkavállalók már nem szeretnek egész nap egy asztalnál ülni, és nem töltik az egész napjukat dokumentumok szerkesztgetésével. Nekik olyan információfolyamokkal kell megbirkózniuk, amelyek nagyobb mennyiségben, de kisebb adagokban érkeznek.

Újfajta működés A VMware termékei a cég vezetői szerint ehhez az új típusú működéshez kínálnak majd alapot. A vFabric a fejlesztők számára kínál eszközkészletet, hogy a felhőben futó natív alkalmazásokat tudjanak írni, a CloudFoundry platformszolgáltatással (Platform-as-a-Service - PaaS) pedig az ügyfelek a saját alkalmazásaikat külső hardvereken futtathatják majd.

A VMware View virtuális asztali környezet (Virtual Desktop Infrastructure - VDI) lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a munkájukhoz használt adatokat és alkalmazásokat a legkülönbözőbb kliensekről érhessék el. Végül a nemrég bemutatott VMware Horizon egy olyan nagyvállalati portált kínál, amelyen keresztül a felhasználók egyszerűen elérhetik az új alkalmazásokat.

Magasabb rendelkezésre állás A prezentációban Maritz több olyan nagy ügyfelet is bemutatott, akik a működésükhöz privát felhőket alakítottak ki. A New York Stock Exchange Euronext tőzsdei rendszere körülbelül 2300 virtuális gépet használ privát felhős konfigurációban. Steve Rubinow, a tőzsde informatikai vezetője elmondta: a vállalatuk számos VMware terméket használ, köztük van a vSphere, a vShield, a vCloud Director és egyéb technológiák is.

Egy másik referenciaügyfél a Southwest Airlines, amely az elmúlt 18 hónapban az alkalmazásait futtató szerverek 40 százalékát virtualizálta, és tervei szerint a közeljövőben az összes alkalmazását virtuális gépekre teszi át. Bob Young, a légitársaság technológiai vezetője elsősorban azt reméli a privát felhőre való áttéréstől, hogy ezzel a külső és belső ügyfelek számára kínált alkalmazások rendelkezésre állásában jelentős javulás következik be.

A VMware lehet a cloud computing Microsoftja
Ingyenes letöltéssel nyomul az Oracle virtualizációs megoldása

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.