A korábbi leépítések után újabb 1200 Motorola-alkalmazottnak kell mennie a rossz eredmények miatt.
Miközben a Google kirándulásai a hardveres világba egyre jobban sikerülnek (lásd Nexus 4), a 2011-ben megvásárolt Motoroly Mobility továbbra is koloncként lóg a vállalat nyakán. A 12 milliárd dolláros felvásárlást elsősorban az amerikai hardvergyártó értékes szabadalmai miatt lépte meg a Google, azóta pedig azon van, hogy valahogyan pályára állítsa, illetve ott tartsa a Motorolát.

Újabb 1200 áldozat  A cél elérése érdekében masszív leépítésekkel kezdődött a folyamat: tavaly augusztusban 4000 Motorola alkalmazottak bocsátottak el, aminek következtében a Mobility egységnek 2012 végére 11 ezer dolgozója maradt. Az átszervezés része volt az is, amikor decemberben a Google eladta a set-top boxok gyártásával foglalkozó Motorola Home-ot az Arris Groupnak 2,35 milliárd dollárért.

RAZR i: nem jönnek az ígért csúcsmobilok

Az eddigi intézkedések azonban nem bizonyultak elegendőnek, aminek következtében hamarosan további 1200 munkavállalótól fog megválni a Google (ami kb. 10%-os leépítést jelent). Mindez egy, a The Wall Street Journalhoz eljutott e-mailből derült ki, amiben a Motorola dolgozóit tájékoztatják a helyzetről. A levél írója kifejti, hogy a vezetőség optimista ugyan a hamarosan piacra kerülő termékekkel kapcsolatban, ennek ellenére akadnak kihívások a cég életében. A gyártó magas költségek mellett működik olyan piacokon, ahol nem tudják felvenni a versenyt a többiekkel, így folyamatosan pénzt veszítenek. Ezt erősíti meg az a tény is, hogy a leépítések elsősorban az USA-ban, Kínában és Indiában működő üzleti egységeket érintik.

Várat magára a sikertermék  A Google több vezető szakembert, mérnököt állított be a Motorola kötelékébe azzal a reménnyel, hogy új életet lehelnek a gyártó működésébe. Ez nem történt meg, és a felvásárlás óta a Motorola Mobility folyamatosan veszteséget termel, vagyis képtelen a Samsung és az Apple nyomába eredni.

Dolgozóitól és gyengébb termékeitől is megválik a Motorola 
Nem volt túl jó vásár a Google-nek a Motorola
A Motorola felvásárlása megőrjíti a tőzsdét

A 2012 harmadik negyedévében elkönyvelt 500 millió dolláros, illetve a Q4-re jósolt, a 350 millió dollárt is meghaladó működési veszteség is azt mutatja, hogy problémák vannak, valamint bizonyíték arra is, hogy a Google nem részesíti előnyben a Motorolát a fejlesztések terén, sőt, a várakozásokkal ellentétben egyik referenciamodell legyártására sem kérték fel az amerikaiakat.

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.