Eddig nem lehetett pontosan látni a Microsoft új böngészőjének ütemtervét, most azonban hivatalos a béta változat szeptemberi megjelenése.
A Microsoft működtetési igazgatója, Kevin Turner tőzsdei elemzők előtt tartott beszámolóján közölte a dátumot. A washingtoni Financial Analyst Meeting keretében Turner a vállalat különböző üzletágainak jelenlegi helyzetét és a 2010-es év második felének terveit vázolta fel, és azért szolgált új adatokkal, hogy a böngészőpiaci fejlesztésekkel kapcsolatban is konkrétumokkal szolgálhasson.

Feltankolva | Az Internet Explorer 9 bétájában a beszámoló szerint már teljes funkciopnalitásában kipróbálható a legtöbb új fejlesztés, amelyet a böngésző végleges verziójában is szerepeltetni akarnak. Ilyen lesz a kiterjesztett HTML5 támogatás, a fejlesztett grafika-kezelési funkciók, a nyílt webes betűtípusok (Web Open Font Format, WOFF) használata.

Az IE9 emellett két fronton is beszáll az újgenerációs videokodekek körforgásába, hiszen a H.264 szabvány mellett a Google nyílt WebM kodekjét is támogatja majd (míg az előbbi a böngésző beépített része lesz, az utóbbit külön kisalkalmazásként kell hozzá letölteni). Most debütál majd az új script-motor: a Chakra kódnevű megoldás hardveres gyorsítással lódítja meg a böngészőt.

Kemény meccs lesz | Az Internet Explorer 9 lesz a Microsoft első olyan böngészője, amelynek már egy jóval durvább verseny-környezetben kell majd talpra állnia. Az Internet Explorer 8 bevezetése után került sor a kötelező böngészőválasztó alkalmazás beépítésére a Windowsokba, így az alternatív böngészők - elsősorban a Mozilla Firefox és a Google Chrome - még nagyobb ütemben tudták megcsócsálni a Microsoft böngészőinek részesedését.

Bár a legfrissebb jelentések szerint az Internet Explorerek piaci részesedésének csökkenése az utóbbi hónapokban, némelyest a Microsoft marketing-gépezetének hatására meglassult, az új böngészőra nagy feladat vár: valódi újdonságokkal, jelentékeny gyorsulással kell meggyőznie a felhasználókat. Épp ezért sokan várják az ebből már sokat eláruló bétát is, amelyből kiderülhet, van-e esélye a Microsoftnak tartani a szintet, vagy akár javítani is az egyre erősebb konkurenciaharcban.

Az Apple-nél is belátták, hogy vége az eddigi világnak

A WSJ szerint eldőlt, hogy az Apple elviszi Kínából a termelésének egy jelentős részét, bár a jelenlegi gazdasági helyzetben ez rendkvül nehéz feladatnak ígérkezik.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.