A spanyolországi Berga városában felavatták a világ első, szabad szoftverekről elnevezett utcáját.
A katalán városban a múlt hét végén másodízben megrendezett szabad szoftveres konferencia zárómomentumaként Richard Stallman - a szabad szoftver mozgalom nemzetközi hírű aktivistája, a GNU projekt, valamint a Free Software Foundation alapítója - a polgármester társaságában vett részt az utcaavatón.

Az azóta Wikipédia szócikk formájában már virtuálisan is létező „Szabad szoftver utca” ötlete még az előző évi konferencia alatt pattant ki a szervezők fejéből, amit egy hónapokig az önkormányzaton elfekvő beadvány követett.

Az akciónak az idei konferenciára való felkészüléssel párhuzamosan adtak a szervezők új lendületet. A folyamatos kapcsolattartás a döntéshozókkal végül júniusban meghozta az áhított sikert, ami a város határában fekvő utcában a "Carrer del Programari Lliure" feliratú tábla jelez.

Az ötletgazdák Richard Stallmannal (középen)

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.