Az SAP nem csak a piaci várakozásokat, de a rivális Oracle-t is felülmúlta idei második negyedévében. A vállalatirányítási megoldások vezető szállítója 2015-re 20 milliárd eurós forgalomra számít.
Az SAP már előző pénzügyi negyedévében is meggyőző eredményekről számolhatott be. Az új licencek értékesítéséből 26 százalékkal, a korábbi üzletekhez köthető szoftverszolgáltatásokból pedig 20 százalékkal több bevételt termelt az egy évvel korábbinál. Ezzel a vállalat összes bevétele éves összehasonlításban 21 százalékkal gyarapodott, ám működési költségei is 26 százalékkal emelkedtek, így mindössze 4 százalékos profitnövekedést tudott elérni. Az SAP nyeresége ezzel a hetedik egymást követő negyedévben maradt el a piaci várakozásoktól.

Végre összejött A cég második három hónapja ennél jóval kerekebbre sikerült. Összes bevétele 14 százalékkal 3,3 milliárd euróra emelkedett, míg a profit több mint 10 százalékkal 857 millió euróra nőtt, meghaladva az előzetes becsléseket. A jövőbeni bevételek fő indikátora, az új szoftverlicencek értékesítése most is negyedével emelkedett a tavalyihoz képest, ami jó ideje első ízben előzi meg a legnagyobb versenytárs, az Oracle eredményét.

A pénzügyi jelentésből kiderül, hogy a vállalat már a kedvezőbb forgatókönyvvel számol a 2011-es célokat illetően, és 4,65 milliárd eurós éves nyereséget vár. 2015-re már 20 milliárd eurós értékesítési bevételre számítanak, ami 7,5 milliárddal lenne nagyobb a 2010-es forgalomnál. A Gartner piackutató szerint idén 9,5 százalékot bővül a vállalati szoftverpac, ami a következő években folyamatosan lassul majd. Az SAP-nak ehhez képest évi 10 százalék körüli növekedésre lesz szüksége, hogy elérje a 20 milliárdos küszöböt.

Térkép is lesz Az SAP a negyedéves eredményekkel párhuzamosan arról is beszámolt, hogy megállapodott a Google-lel saját elemző szoftvere és a Google Maps, illetve a Google Earth szolgáltatás összekapcsolásáról. Bár a német vállalat egyes partnerei eddig is kínáltak Maps-integrációt, és a Google-nál is elérhető a Maps alkalmazásprogramozási felületének (API) kereskedelmi változata, az idén megjelenő BusinessObjects 4.1-ben mindez már szerepelni fog 12 további API-val együtt.

1,3 milliárd helyett 28 milliót fizetne az SAP
Tudja, hogy mit írnak a termékeiről a Facebookon?

Az SAP analitikai megoldásai ezzel nem csak elmélyülnek, de a cég ügyfelei - beleértve a korábbi BO verziókat is - az eddigieknél mélyebb hozzáféréshez és testre szabhatósághoz jutnak a földrajzi információkat illetően. Egy bank például gond nélkül egymásra helyezheti az ingatlanárverések helyét és az adósok listáját, de a megjelenítés önkényesen kijelölt területeken belül is működik, így könnyen hozzáférhetővé válik egy adott útvonaltól legfeljebb 15 kilométerre lévő benzinkutak száma is.

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.