Az SAP nem csak a piaci várakozásokat, de a rivális Oracle-t is felülmúlta idei második negyedévében. A vállalatirányítási megoldások vezető szállítója 2015-re 20 milliárd eurós forgalomra számít.
Az SAP már előző pénzügyi negyedévében is meggyőző eredményekről számolhatott be. Az új licencek értékesítéséből 26 százalékkal, a korábbi üzletekhez köthető szoftverszolgáltatásokból pedig 20 százalékkal több bevételt termelt az egy évvel korábbinál. Ezzel a vállalat összes bevétele éves összehasonlításban 21 százalékkal gyarapodott, ám működési költségei is 26 százalékkal emelkedtek, így mindössze 4 százalékos profitnövekedést tudott elérni. Az SAP nyeresége ezzel a hetedik egymást követő negyedévben maradt el a piaci várakozásoktól.

Végre összejött A cég második három hónapja ennél jóval kerekebbre sikerült. Összes bevétele 14 százalékkal 3,3 milliárd euróra emelkedett, míg a profit több mint 10 százalékkal 857 millió euróra nőtt, meghaladva az előzetes becsléseket. A jövőbeni bevételek fő indikátora, az új szoftverlicencek értékesítése most is negyedével emelkedett a tavalyihoz képest, ami jó ideje első ízben előzi meg a legnagyobb versenytárs, az Oracle eredményét.

A pénzügyi jelentésből kiderül, hogy a vállalat már a kedvezőbb forgatókönyvvel számol a 2011-es célokat illetően, és 4,65 milliárd eurós éves nyereséget vár. 2015-re már 20 milliárd eurós értékesítési bevételre számítanak, ami 7,5 milliárddal lenne nagyobb a 2010-es forgalomnál. A Gartner piackutató szerint idén 9,5 százalékot bővül a vállalati szoftverpac, ami a következő években folyamatosan lassul majd. Az SAP-nak ehhez képest évi 10 százalék körüli növekedésre lesz szüksége, hogy elérje a 20 milliárdos küszöböt.

Térkép is lesz Az SAP a negyedéves eredményekkel párhuzamosan arról is beszámolt, hogy megállapodott a Google-lel saját elemző szoftvere és a Google Maps, illetve a Google Earth szolgáltatás összekapcsolásáról. Bár a német vállalat egyes partnerei eddig is kínáltak Maps-integrációt, és a Google-nál is elérhető a Maps alkalmazásprogramozási felületének (API) kereskedelmi változata, az idén megjelenő BusinessObjects 4.1-ben mindez már szerepelni fog 12 további API-val együtt.

1,3 milliárd helyett 28 milliót fizetne az SAP
Tudja, hogy mit írnak a termékeiről a Facebookon?

Az SAP analitikai megoldásai ezzel nem csak elmélyülnek, de a cég ügyfelei - beleértve a korábbi BO verziókat is - az eddigieknél mélyebb hozzáféréshez és testre szabhatósághoz jutnak a földrajzi információkat illetően. Egy bank például gond nélkül egymásra helyezheti az ingatlanárverések helyét és az adósok listáját, de a megjelenítés önkényesen kijelölt területeken belül is működik, így könnyen hozzáférhetővé válik egy adott útvonaltól legfeljebb 15 kilométerre lévő benzinkutak száma is.

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.