Hiába érte az utóbbi időben sorozatos kritika a Google tevékenységét, 30 ezer amerikai megkérdezettnek a keresőcég neve cseng a legjobban. A toplistán ott van még az Apple, az Intel és a mostanában adatbortányaival címlapokra kerülő Sony is.
A Harris Interactive kutatócég 30 ezer amerikai fogyasztó bevonásával próbált választ kapni arra, melyik vállalatnak van a legjobb, illetve legrosszabb reputációja a közvélemény szerint.

Pénz, menedzsment, érzelem A válaszadóknak húsz különböző tényező alapján kellet megítélnie az Egyesült Államokban tevékenykedő óriáscégeket. Mérlegre került többek között a pénzügyi teljesítmény, a vezetői kvalitások, az érzelmi kötődés és a társadalmi felelősségvállalás témája.

Az összesített adatok alapján minden vállalatot besoroltak a 0-tól 100-ig terjedő reputációs skálán. Néhány éve nem lett volna különösebben meglepő, hogy az első helyen a Google végzett. A bő 84 pontos eredmény most azonban érdekes annak fényében, hogy az utóbbi időkben számtalan kétes témában került elő a keresőóriás neve.

Problémás nyertes Tavaly augusztusban például az borzolta a kedélyeket, hogy kiszivárgott egy esetleges Verizonnal kötött paktum az internethasználat korlátozásáról. Néhány hónappal korábban a Street View-autók illegális adatgyűjtse miatt fájhatott a cég PR-eseinek a feje. Azt hihetnénk, hogy ezen az sem segített sokat, hogy később nagy szánom-bánom keretében ígérte meg a Google, hogy mostantól kezdve rendesen fog viselkedni. A friss botrány, miszerint az androidos okostelefonok lelkesen küldik a jelentést tulajdonosuk szokásairól valószínűleg már az adatfelvétel után robbant ki, de így is meglepő, hogy a Google renoméja ennyire sértetlen maradt az elmúlt időszakban.

A toplistás cégek között még számos informatikai vállalatot taláni. Az Apple például úgy ötödik, hogy tavaly a cég vezetője, Steve Jobs gyakorlatilag lehülyézte azokat a felhasználókat, akiknél egy tervezési hiba miatt elszállt a térerő az iPhone 4 használatakor. Lehet, hogy itt is elégséges PR-fogás volt az ingyen tokok nép közé szórása.

Az Apple nyomában ott az Intel. Pedig a processzorgyártó jóhíre sem feltétlenül kellett volna, hogy emelkedjen attól a hírtől, miszerint hibás tranzisztorral került forgalomba az új processzorcsaládjukat kiszolgáló chipkészlet. A bakira csak egy hónap után jöttek rá, aminek visszahívás és körülbelül 700 millió dolláros kár lett az eredménye.

Minél rosszabb, annál jobb? Érdekes lesz a fentiek fényében megnézni, hogy a kiválóan, azaz 80 pont felett teljesítő Sony a mostani 14. helyét jövőre meg tudja-e tartani. Mint arról beszámoltunk, a néhány hete 77 millió felhasználó adatának ellopását bejelenteni kénytelen japán vállalat tegnap újabb 24,6 millió személyes adat eltulajdonításáról számolt be. Amennyire meg lehet ítélni az amerikai közvéleményt a mostani válaszok alapján, még az is lehet, hogy jövőre a Sony bekerül az első tízbe.

First person shooter videókat gyárt a londoni rendőrség a Facebooknak

Cserébe a londoni rendőrség testkamerákat kap a cégtől. A Facebooknak jó oka van erre a furcsa megállapodásra.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.