Hiába érte az utóbbi időben sorozatos kritika a Google tevékenységét, 30 ezer amerikai megkérdezettnek a keresőcég neve cseng a legjobban. A toplistán ott van még az Apple, az Intel és a mostanában adatbortányaival címlapokra kerülő Sony is.
A Harris Interactive kutatócég 30 ezer amerikai fogyasztó bevonásával próbált választ kapni arra, melyik vállalatnak van a legjobb, illetve legrosszabb reputációja a közvélemény szerint.

Pénz, menedzsment, érzelem A válaszadóknak húsz különböző tényező alapján kellet megítélnie az Egyesült Államokban tevékenykedő óriáscégeket. Mérlegre került többek között a pénzügyi teljesítmény, a vezetői kvalitások, az érzelmi kötődés és a társadalmi felelősségvállalás témája.

Az összesített adatok alapján minden vállalatot besoroltak a 0-tól 100-ig terjedő reputációs skálán. Néhány éve nem lett volna különösebben meglepő, hogy az első helyen a Google végzett. A bő 84 pontos eredmény most azonban érdekes annak fényében, hogy az utóbbi időkben számtalan kétes témában került elő a keresőóriás neve.

Problémás nyertes Tavaly augusztusban például az borzolta a kedélyeket, hogy kiszivárgott egy esetleges Verizonnal kötött paktum az internethasználat korlátozásáról. Néhány hónappal korábban a Street View-autók illegális adatgyűjtse miatt fájhatott a cég PR-eseinek a feje. Azt hihetnénk, hogy ezen az sem segített sokat, hogy később nagy szánom-bánom keretében ígérte meg a Google, hogy mostantól kezdve rendesen fog viselkedni. A friss botrány, miszerint az androidos okostelefonok lelkesen küldik a jelentést tulajdonosuk szokásairól valószínűleg már az adatfelvétel után robbant ki, de így is meglepő, hogy a Google renoméja ennyire sértetlen maradt az elmúlt időszakban.

A toplistás cégek között még számos informatikai vállalatot taláni. Az Apple például úgy ötödik, hogy tavaly a cég vezetője, Steve Jobs gyakorlatilag lehülyézte azokat a felhasználókat, akiknél egy tervezési hiba miatt elszállt a térerő az iPhone 4 használatakor. Lehet, hogy itt is elégséges PR-fogás volt az ingyen tokok nép közé szórása.

Az Apple nyomában ott az Intel. Pedig a processzorgyártó jóhíre sem feltétlenül kellett volna, hogy emelkedjen attól a hírtől, miszerint hibás tranzisztorral került forgalomba az új processzorcsaládjukat kiszolgáló chipkészlet. A bakira csak egy hónap után jöttek rá, aminek visszahívás és körülbelül 700 millió dolláros kár lett az eredménye.

Minél rosszabb, annál jobb? Érdekes lesz a fentiek fényében megnézni, hogy a kiválóan, azaz 80 pont felett teljesítő Sony a mostani 14. helyét jövőre meg tudja-e tartani. Mint arról beszámoltunk, a néhány hete 77 millió felhasználó adatának ellopását bejelenteni kénytelen japán vállalat tegnap újabb 24,6 millió személyes adat eltulajdonításáról számolt be. Amennyire meg lehet ítélni az amerikai közvéleményt a mostani válaszok alapján, még az is lehet, hogy jövőre a Sony bekerül az első tízbe.

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.