A cég ma hozta nyilvánosságra, hogy a korábban meghirdetett átalakítási folyamatok újabb elemeként eladta optikai hálózatokkal foglalkozó üzletágát egy Los Angeles-i befektetési társaságnak.
Eltökélten halad a tavaly ilyenkor elhatározott átalakulásban a Nokia Siemens Networks (NSN), hiszen alig néhány héttel azután, hogy a rivális Ericsson megvásárolta az üzleti folyamatok támogatásával foglalkozó részlegét, most újabb divíziótól köszönnek el. Az NSN ma kiadott sajtóközleményéből kiderül, hogy az optikai hálózatokért felelős üzletágat egy amerikai befektetési cég, a Marlin Equity Partners vásárolta meg közelebbről meg nem határozott összegért.
Mindenki örül  Az új tulajdonos terveiről nyilatkozva elmondta, hogy önálló cégbe szervezve, a szükséges erőforrásokat biztosítva kívánja az optikai piac első számú szereplőjévé tenni az NSN-ből kivált divíziót. Mindeközben pedig a Nokia Siemens oldaláról továbbra is azt a stratégiai irányt emlegetik, miszerint a növekedési potenciállal rendelkező mobil hálózati eszközök területére igyekeznek fókuszálni, és ennek az átalakulásnak egyik logikus eleme a mostani eladás.  

Az akvizíció következtében az NSN mintegy 1900 dolgozója kerül át az új cégbe, zömében németországi, portugál és kínai munkavállalókat érint az ügylet. A tervek szerint 2013 első negyedévében teljesen le is zárulhat a most bejelentett felvásárlás.

Kínai prés  A 2007-ben az anyavállalatok által életre hívott Nokia Siemens Networks története során eddig nemigen tudott profitot felmutatni, amit csak súlyosbított a kínai hálózati szállítók utóbbi években tapasztalható erőteljes térnyerése. Az elsősorban a Huawei nevéhez köthető keleti nyomás nagyban közrejátszott abban, hogy tavaly ősszel az NSN hatalmas reorganizációról döntött, melyet idén kezdett végigvinni. Az átalakítás 2013-ig az eredeti tervek szerint 13 ezer dolgozó munkaviszonyának a megszűnésével jár, és összességében egymilliárd euró megtakarítást remélnek tőle.

Idén az optikai üzletág volt a negyedik a fókuszból kikerült, így eladásra ítélt divíziók sorában: a mikrohullámú átviteli rendszereket a kanadai DragonWave szerezte meg, a vezetékes szélessávú technológiákat és szolgáltatásokat az amerikai Adtran vitte el a teljes ügyfélkörrel együtt, míg a fentebb már említett ügylet keretében szeptemberben az Ericssoné lett a BSS-részleg.

A távközlési hálózati megoldásokat szállító vállalatok egyébként világszerte a csökkenő kereslettel és az egyre népesebb konkurenciával küszködnek, amelynek hatásait még az utóbbi időben látványosan fejlődő ázsiai gyártók is megsínylették.

Legyűri a keleti szél a Nokia Siemenst
Az Ericssoné Nokia Siemens Networks BSS üzletága

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.