Ausztria, Németország és Svájc felé nyit a budapesti CE On-Demand, ahol az A1 távközlési szolgáltatón keresztül 700 ezer üzleti ügyfél számára tette elérhetővé irodai szoftverszolgáltatásait.
A közelmúltban debütált felhő alapú szolgáltatásaival az egyik legnagyobb osztrák mobil és vezetékes operátor, az A1 (korábban A1 és Telekom Austria), a CE On-Demand legnagyobb telekommunikációs partnere Ausztriában – tette közzé a társaság szerdán. Az önkiszolgáló értékesítési és adminisztrációs felülettel használható kommunikációs és kollaborációs szolgáltatásokat a CE On-Demand hozta létre és üzemelteti az A1 ügyfeleinek, a partner egyedi kérésére azonban az adatokat az A1 bécsi adatközpontjaiban tárolják. Így az A1 – amely összesen 700 ezer üzleti ügyféllel rendelkezik – helyi, megbízható felhő szolgáltatóként tevékenykedhet Ausztriában.

Túl a másfél millión  A bécsi székhelyű, nemzetközi IT szolgáltató és rendszerintegrátor, az ACP is a CE On-Demand "Partner Cloud" megoldását választotta, hogy először müncheni, majd bécsi adatközpontjaiból nyújtsa felhő szolgáltatásait német, svájci és osztrák ügyfélkörének, zömében kis- és közepes válallakozásoknak. A platformok kialakítása folyamatban van, a szolgáltatások várhatóan jövő februártól lesznek elérhetőek az ACP ügyfelei számára – áll a közleményben.

A CE On-Demand már 14 országban van jelen, a partnerei között nagy mobilcégektől kezdve speciális vállalati igényeket kiszolgáló rendszerintegrátorokig sokféle szolgáltatót találhatunk. A partnereken keresztül jelenleg 1,6 millió felhasználót (angol szóhasználattal: seat-et) szolgálnak ki – tudtuk meg Kovács Viktortól, a CE On-Demand alapítójától és kereskedelmi igazgatójától, az EuroCloud egyesület elnökségi tagjától.

Minden méretben  Az egyes szolgáltatások partnerenként változnak. A CE On-Demand már a kezdetektől elsősorban a nagyvállalati szegmensre koncentrált, ahol egyre keresettebbek a felhőből elérhető hang- és videókonferencia-szolgáltatások. Kovács Viktor szerint azonban gyorsan növekvő szegmenst jelentenek a magánszemélyek, kisirodák és kkv-k (őket jellemzően egységesen szolgálják ki a mobilszolgáltatók), akik egyre nagyobb számban jönnek rá, hogy egy felhő alapú céges emailszolgáltatást saját szerver helyett egyszerűbben és olcsóbban elérhetnek weben keresztül – hangsúlyozta a CE On-Demand kereskedelmi vezetője.

Felhőintegrátorrá akar válni a Synergon
Mire kell figyelni egy cloud szerződésnél?

A fogyasztói szegmens számára lehet elsősorban érdekes a CE On-Demand és a bécsi mobilkliens-fejlesztő Calista között nemrég bejelentett együttműködés, amelynek keretében a cég nem csak okostelefonokra, de hagyományos mobileszközökre is kínál majd push email, közösségi és egyéb üzenetküldő szolgáltatásokat.

Rágyúrna Európa a videójátékokra

Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.