A mikroblog szolgáltatás 100 milliónál is több blognak ad otthont, az utóbbi évek növekedése töretlen.
A Twitter, Facebook, Instagram hármas dominanciája mellett kissé kevesebb szó esik a Tumblr-ről, pedig az utóbbi években folyamatos növekedést produkál. A mára hazánkban is stabil törzsközönséggel rendelkező mikroblog már több mint 100 millió bloggal rendelkezik, amelyeken összesen 44,6 milliárd bejegyzés található meg.

Kellet az app  A 2007 februárjában David Karp és Marco Arment (utóbbi azóta kivált a cégből, hogy az Instapaperre koncentráljon) által elindított, befektetői csoportok támogatását élvező szolgáltatás sokáig nem lódult meg, bár két héttel az indulás után már 75 ezer felhasználóval rendelkeztek. Az első nagyobb ugrás 2009-ben következett be, amikor az alapítók felvásároltak egy rajongók által készített iPhone appot, a Tumblerette-et, majd ezt követően megjelent a Tumblr saját, hivatalos alkalmazása az App Store-ban.

Egyszerű - nagyszerű

Ennek, illetve a Facebookkal, illetve Twitterrel való összekötésnek köszönhetően 2010 júliusára naponta 25 ezer új felhasználó érkezett, az első komolyabb, 50 milliós határt pedig 2012 áprilisára érte el a Tumblr. A fejlődés tempóját jól érzékelteti, hogy március elején még 93 millión állt a számláló, vagyis alig egy hónap alatt 6 millió új blog indult el

A gyors gyarapodás nem véletlen: a Tumblr elsősorban azoknak szól, akik vizuális információkat osztanának meg a többiekkel, de nincs kedvük sokat bíbelődni a programozással, vagy a blog szerkesztésével. Éppen ezért egyfajta kibővített Twitterre hasonlít, mivel itt is lehet egymás posztjait lájkolni, és újra megosztani azokat, egy Tumblr létrehozása pedig pár kattintásból megvan. A látogatók nagy része (45%) az USA-ból érkezik, de a szolgáltatás rendkívül népszerű Brazíliában és Angliában is.

Mindössze 27 éves: David Karp a Forbes címlapján

Van benne üzlet  A Tumblr nem kizárólag a hipszter fiatalok és egyetemisták játszótere, sok vállalkozás felfedezte magának és próbálja az üzlet felfuttatására használni. Van közöttük hotel, divatcég, napilap, magazin, zenei kiadó, akik a megszokott közösségi oldalas jelenlétüket egészítik ki a Tumblr segítségével. A 2011 augusztusában 800 millió dollárra értékelt mikroblog egyelőre keresi a megfelelő üzleti formákat, eddig mindössze egyetlen kampány futott a felületén 2012 nyarán, amit 16 kísérleti hirdetés előzött meg.

David Karp a Bloombergnek adott interjújában egyértelműen a hirdetésekben lát lehetőséget, de csak olyan kreatív anyagok készítésére ösztönzi a cégeket, amelyek passzolnak a Tumblr adott tematikájához, inkább annak részeként jelenik meg, aminek eredményeként az erre érzékeny látogatók is könnyebben fogadják be az üzenetet.

Tipp: hogy jelenjen meg a weben egy vállalkozás? 
Hétéves lett a Twitter
Csak pozitívan: az Instagram is cenzúrába kezd

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.