A mikroblog szolgáltatás 100 milliónál is több blognak ad otthont, az utóbbi évek növekedése töretlen.
A Twitter, Facebook, Instagram hármas dominanciája mellett kissé kevesebb szó esik a Tumblr-ről, pedig az utóbbi években folyamatos növekedést produkál. A mára hazánkban is stabil törzsközönséggel rendelkező mikroblog már több mint 100 millió bloggal rendelkezik, amelyeken összesen 44,6 milliárd bejegyzés található meg.

Kellet az app  A 2007 februárjában David Karp és Marco Arment (utóbbi azóta kivált a cégből, hogy az Instapaperre koncentráljon) által elindított, befektetői csoportok támogatását élvező szolgáltatás sokáig nem lódult meg, bár két héttel az indulás után már 75 ezer felhasználóval rendelkeztek. Az első nagyobb ugrás 2009-ben következett be, amikor az alapítók felvásároltak egy rajongók által készített iPhone appot, a Tumblerette-et, majd ezt követően megjelent a Tumblr saját, hivatalos alkalmazása az App Store-ban.

Egyszerű - nagyszerű

Ennek, illetve a Facebookkal, illetve Twitterrel való összekötésnek köszönhetően 2010 júliusára naponta 25 ezer új felhasználó érkezett, az első komolyabb, 50 milliós határt pedig 2012 áprilisára érte el a Tumblr. A fejlődés tempóját jól érzékelteti, hogy március elején még 93 millión állt a számláló, vagyis alig egy hónap alatt 6 millió új blog indult el

A gyors gyarapodás nem véletlen: a Tumblr elsősorban azoknak szól, akik vizuális információkat osztanának meg a többiekkel, de nincs kedvük sokat bíbelődni a programozással, vagy a blog szerkesztésével. Éppen ezért egyfajta kibővített Twitterre hasonlít, mivel itt is lehet egymás posztjait lájkolni, és újra megosztani azokat, egy Tumblr létrehozása pedig pár kattintásból megvan. A látogatók nagy része (45%) az USA-ból érkezik, de a szolgáltatás rendkívül népszerű Brazíliában és Angliában is.

Mindössze 27 éves: David Karp a Forbes címlapján

Van benne üzlet  A Tumblr nem kizárólag a hipszter fiatalok és egyetemisták játszótere, sok vállalkozás felfedezte magának és próbálja az üzlet felfuttatására használni. Van közöttük hotel, divatcég, napilap, magazin, zenei kiadó, akik a megszokott közösségi oldalas jelenlétüket egészítik ki a Tumblr segítségével. A 2011 augusztusában 800 millió dollárra értékelt mikroblog egyelőre keresi a megfelelő üzleti formákat, eddig mindössze egyetlen kampány futott a felületén 2012 nyarán, amit 16 kísérleti hirdetés előzött meg.

David Karp a Bloombergnek adott interjújában egyértelműen a hirdetésekben lát lehetőséget, de csak olyan kreatív anyagok készítésére ösztönzi a cégeket, amelyek passzolnak a Tumblr adott tematikájához, inkább annak részeként jelenik meg, aminek eredményeként az erre érzékeny látogatók is könnyebben fogadják be az üzenetet.

Tipp: hogy jelenjen meg a weben egy vállalkozás? 
Hétéves lett a Twitter
Csak pozitívan: az Instagram is cenzúrába kezd

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.