Közel 35 ezer forintot szánunk az idei karácsonyi ajándékokra, melyek közül sokat már otthonról, interneten keresztül szerzünk be - derült ki az árukereső.hu online felméréséből.

Idén mindössze ezer forinttal több jut a karácsonyi ajándékok vásárlására, mint 2010-ben. Ez az összeg az inflációt is figyelembe véve tulajdonképpen vásárlóértékben kevesebb, ám ez talán nem is annyira meglepő a jelen bizonytalan gazdasági környezetben.

Az árukereső.hu termékösszehasonlító portál által interneten keresztül megkérdezett 2500 ember közül 69 százalék tervez az interneten is vásárolni karácsonyra. Az internetes vásárlók többsége - szintén nem túl meglepő módon - azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos boltokban. A válaszadók ennél is nagyobb arányban (85 százalék) tájékozódnak internetes forrásokból.

Kevesebb gyerek, több játék  Az idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, a műszaki termék, a könyv és kozmetikum lesz, miközben a tavalyinál jóval népszerűbbek a gyerekjátékok az online vásárolt termékek toplistáján.

A férfiak elsősorban műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamit mobiltelefonokat vesznek, a nők pedig a ruhák, könyvek és gyerekjátékok vásárlását tervezik az idén az interneten.

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.