A legértékesebb technológiai vállalat 340 milliárd dolláros kapitalizációjával már annyit ér, mint az eurózóna 32 legnagyobb bankja együttvéve.
Az Euro Stoxx banki index az európai bankszektort reprezentálja, az eurózóna legnagyobb, tőzsdén jegyzett pénzintézetei szerepelnek rajta. Az utóbbi időben tapasztalható adósságválság nyomán az index együttes piaci kapitalizációja (a részvények száma szorozva az aktuális piaci árfolyammal) a néhány évvel ezelőtti szint harmadára csökkent, ami érdekes összehasonlításra ad alkalmat.

Az Apple, a világ legértékesebb technológiai cége évek óta folyamatosan növeli értékét, amely múlt pénteken első ízben elérte az Euro Stoxx banki index kapitalizációját. Ennek persze a gyakorlatban nincs sok jelentősége, főleg, hogy az Apple magasan túlértékelt vállalat, míg az európai bankok mélyrepülésben vannak. Ennek ellenére érdekes tény, hogy az Apple 76 milliárd dolláros készpénzállományából simán megvásárolhatná mondjuk a Credit Agricole-t és a Societe Generale-t, sőt 30 százalékos prémiummal számolva is jócskán maradna a számláján.

Iráni és orosz hekkerek zsonglőrködnek az amerikai választók adataival

Erős aktivitásba kezdtek az amerikai választások előtt külföldi csoportok - állítja az FBI. Az irániak például demokrata szavazóknak küldtek hamisított levelet.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.