A legértékesebb technológiai vállalat 340 milliárd dolláros kapitalizációjával már annyit ér, mint az eurózóna 32 legnagyobb bankja együttvéve.
Az Euro Stoxx banki index az európai bankszektort reprezentálja, az eurózóna legnagyobb, tőzsdén jegyzett pénzintézetei szerepelnek rajta. Az utóbbi időben tapasztalható adósságválság nyomán az index együttes piaci kapitalizációja (a részvények száma szorozva az aktuális piaci árfolyammal) a néhány évvel ezelőtti szint harmadára csökkent, ami érdekes összehasonlításra ad alkalmat.

Az Apple, a világ legértékesebb technológiai cége évek óta folyamatosan növeli értékét, amely múlt pénteken első ízben elérte az Euro Stoxx banki index kapitalizációját. Ennek persze a gyakorlatban nincs sok jelentősége, főleg, hogy az Apple magasan túlértékelt vállalat, míg az európai bankok mélyrepülésben vannak. Ennek ellenére érdekes tény, hogy az Apple 76 milliárd dolláros készpénzállományából simán megvásárolhatná mondjuk a Credit Agricole-t és a Societe Generale-t, sőt 30 százalékos prémiummal számolva is jócskán maradna a számláján.

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.