Tavaly minden eddiginél több találmányt jegyeztek be az amerikai szabadalmi hivatalnál. Az IBM húsz éve vezeti a mezőnyt, de az első ötvenben már huszonhat ázsiai vállalatot találhatunk.
Hirdetés
 
Az IBM évtizedek óta ontja magából a szabadalmakat, így nem meglepő, hogy tavaly is az amerikai szabadalmi hivatal toplistájának élére került a maga 6478 találmányával. A 35 országban több mint 8 ezer kutatót foglalkoztató vállalat ezzel huszadik éve egyfolytában a mezőny élén jár, miután 1993 és 2012 között több mint 67 ezer oltalmát jegyezték be a legkülönfélébb területeken.

Az IBM mellett az informatikai vállalatokat a hatodik helyezett Microsoft képviseli a top10-ben 2613 szabadalommal, a többi helyre a konzumer elektronikai gyártók futottak be, élükön a Samsunggal. A Google és az Apple a 21-22. helyet foglalja el: az évek óta látványos jogi csatrozást folytató vállalatok rendre 170, illetve 68 százalékkal több szabadalmat jelentettek be, mint egy évvel korábban.

Az európai cégek közül a legelőkelőbb 30. helyen a német Siemens AG áll. Az amerikai szabadalmi hivatal tavaly több mint negyedmillió oltalmat jegyzett be, ami nem csak a megelőző évinél volt 13 százalékkal több, de egyébként is minden idők legmagasabb értéke.

 

A teljes 2012-es lista ezen az oldalon tekinthető meg.

 

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.