Az európai egészségügyi informatikai piac szereplői a héten Budapestre figyelnek: ma kezdődött el az eHealth Week 2011, Európa e-egészségügyi szervezeteinek legnagyobb szabású éves eseménye, amelyről a kontinens minden részéről képviseltetik magukat a szakemberek és a szállítók is.
Az európai e-egészségügyi piac mérete a becslések szerint jelenleg körülbelül 15 milliárd euró, növekedésének mértéke évi 2,9 százalék. A szakemberek szerint az e-egészségügy segíthet több, Európa számára nyomasztó probléma kezelésében, mint amilyen például a népesség elöregedése. - Az e-egészségügy új lehetőségeket is teremt, hiszen kialakulóban van az új üzleti- és munkalehetőségeket kínáló vadonatúj piac, amelyben Európa valódi vezető hatalommá válhat - véli Stephen Lieber, a HIMSS Europe (Healthcare Information and Management Systems Society Europe) elnöke, amely szervezet az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnökségével és az Európai Bizottsággal együtt az az eHealth Week 2011 társszervezője.

- A magyar EU-elnökség szerint az e-egészségügy a jövő egészségügyi rendszereibe történő beruházások fontos eleme, és egyetért azzal, hogy az Unió fokozottabban ösztönözze az egészségügyi informatikai megoldások innovációját. A fejlődés felgyorsítása, valamint az e-egészségügyi rendszerek elterjedése elősegíti a jövő fenntartható egészségügyi rendszereinek megteremtését és növeli Európa versenyképességét - hangsúlyozta a rendezvény kapcsán kiadott közleményben Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Magas szinten Most első ízben az Európai Bizottság két biztossal - Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendjéért felelős alelnöke és John Dalli, az Európai Bizottság egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztosa - képviselteti magát az eseményen, ezzel is hangsúlyozva az egészségügy digitalizálásának növekvő jelentőségét.

Az eHealth Week konferencia legfőbb eseményei az Európai Bizottság és az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnöksége által közösen szervezett „eHealth 2011 Miniszteri Konferencia”, valamint „Az egészségügyi IT világa” szakmai konferencia és kiállítás. A kiállított megoldások között helyet kap többek között a távdiagnosztika, a távmonitorozás, vagy a betegadatok biztonságos megosztása az egészségügyi szakemberek között. Az életminőség javítására alkalmazott "beágyazott" rendszerekhez (Ambient Assisted Living, AAL) fejlesztett technológiák arra összpontosítanak, hogy több jogot biztosítsanak az idősek számára, lehetővé téve számukra a méltóságteljesebb, önálló életvitelt.

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.