A Microsoft évek óta egyre kevesebb sikerrel próbálkozik azzal, hogy a Firefoxra, Chrome-ra és egyéb böngészőkre átszokó felhasználókat meggyőzze saját böngészője nagyszerűségéről. Egy új webes kampánnyal most furcsa fordulatot vett a redmondi vállalat hangvétele.
Furcsa tud lenni, amikor valaki folyton azt bizonygatja, hogy a terméke mennyivel jobban működik, mint a versenytársak megoldásai, miközben tisztán látható, hogy a tények mást mutatnak. Ezek a tények jelen esetben az Internet Explorertől egyre nagyobb arányban elforduló felhasználókat jelentik - a meredeken csökkenő részesedés ellenére a Microsoft eddigi kommunikációja mintha tudomást sem vett volna a népszerűség elvesztéséről. Sokak szerint a faramuci helyzet valahogy úgy nézett ki, mint a Monty Python csoport egyik klasszikus jelenete, amelyben Atlantisz vezetői még fulladozva sem ismerik el a sziget süllyedését.

Imádják utálni A szokásos fellengzős kommunikációs megoldásokat hátrahagyva egy érdekes kísérlettel, szinte 180 fokos fordulattal próbálkozik most a Microsoft az Internet Explorer felvirágoztatására. A nemrég elindult browseryoulovedtohate.com webcím jelentése: a böngésző, amelyet imádtál utálni. Ezek szerint Redmondban végre szabad kimondani a tényt, hogy bizony a felhasználók többsége nem szereti az IE-t.Ráadásul annyira szabad, hogy egyenesen az új kampány vezérelve lett az emberek általános elutasítása. A Microsoft egyenesen humorossá vált a weblap egyes üzeneteiben, ahol egykor kedvelt, majd sokáig elfeledett, majd újra divatossá váló dolgokkal példálózik. Egy viccesnek szánt grafikonon szerepel például a tablet, amely Mózes táblái után évezredes eltűnés után a táblagépek formájában ismét mindenki kedvence lett, vagy épp a madár alapú kommunikáció, amely a galambposta eltűnése után a Twitter formájában éledt újjá.

A weboldal egyik videójában, amely egy pszichológusnál játszódik és egy "mániákus Internet Explorer-letörlőről" szól, még az a klasszikus mondat is elhangzik, amelyet a legtöbb IE-ellenző valóban állít, miszerint a Microsoft böngészője csak arra jó, hogy más böngészőket letöltsünk vele a Windows telepítése után.Innen szép nyerni Az új megközelítésre (vagy sokak szerint a csodára) szüksége is van a Microsoftnak, jobban mint eddig bármikor. A StatCounter Global Stats adatai szerint az Internet Explorer részesedése a böngésző eddigi történetének mélypontjára jutott. Nemzetközi szinten már csak a böngésző-torta 35,5 százalékos szeletét birtokolja (így egy év alatt 10 százalékot zuhant a népszerűsége), de egyes régiókban még ennél is siralmasabb a helyzet. Magyarországon a tavaly februári 22 százalékról mára mindössze 14,75 százalékra esett vissza a hajdan egyeduralkodó böngésző támogatottsága.

Nagy szám! A Chrome 2012-ben megeszi az Internet Explorert
Windows 8-on se marad egyedül az Internet Explorer

Rágyúrna Európa a videójátékokra

Az EP kultúráért és oktatásért felelős bizottsága a digitális szórakozási forma eddiginél lényegesen nagyobb és átfogóbb támogatását javasolja, mert az több szempontból is hasznos lenne a régiónak.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.