A Microsoft szívesen látná, ha felajánlása nyomán a hazai oktatási intézményekben is elterjedne a szoftvercég felhőalapú levelező és kollaborációs szolgáltatásai, illetve a webes Office használata.
Ingyenes digitális oktatási alapcsomagot ajánlott fel a Microsoft a magyar oktatási intézményeknek, amelynek kedvezményezettje körülbelül kétmillió általános és középiskolás diák, illetve egyetemi hallgató lehet – hangzott el a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A cloud alapú szolgáltatások tartalmazzák többek között a levelezést, a Sharepoint szerver iskolai változatát, az office Web Apps elemeit, illetve az előadássugárzás és a videokonferencia lehetőségét is, a technikai bevezetéséhez pedig igény szerint támogatást biztosítanak az intézményeknek.

Befektetésnek szánják  A bejelentés kapcsán Papp István, a Microsoft Magyarország vezetője elmondta: a csomag szervesen illeszkedik a vállalat globális oktatási programjába. A tudás, ezen belül pedig a digitális tudás elsajátításának legfontosabb helyszíne az oktatás, így ezen a téren a vállalat más iparági szereplőkkel együtt a kormány természetes szövetségese. A felajánlás értéke a Microsoft számításai szerint 52 milliárd forint, amiben a vállalatnak akkor is igaza lehet, ha a magunk részéről sehogy sem bírtunk kihozni ilyen eredményt.

Papp István a felajánlást befektetésnek nevezte a magyar oktatás és a gazdaság versenyképességébe. Ehhez persze hozzátartozik, hogy a Microsoftnak sem rossz bolt, ha a későbbi céges beszerzésekről határozó generációk a gyártó szoftverein nőnek fel. A Google teljesen ingyenes szolgáltatásaihoz hasonlító, A2 jelű szoftvercsomagnak egyébként nagy előnye, hogy pénzért bármikor bővíthető, ha az iskolák igényt tartanának mondjuk az Office 2010 funkcióira.

Giró-Szász András kormányszóvivő (középen) beszél, mellette Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója (balra) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár (jobbra) áll a Miniszterelnökségen tartott sajtótájékoztatón. MTI Fotó: Soós Lajos

Ingyen Windows egyelőre nincs  Az MTI beszámolója szerint a sajtótájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár elmondta: minden hasonló felajánlásra nyitottak, és a Microsoft példája remélhetőleg ragadós lesz. Az Index hírportál beszámolója szerint az államtitkár mindezt azokra az újságírói kérdésekre válaszolta, amelyek a kormány korábbi, szabad szoftverek melletti kiállásáról érdeklődtek. A diákok ingyenes Windows operációs rendszereit érintő Tisztaszoftver Programmal kapcsolatban egyelőre nem írtak alá konkrét megállapodást.

Húsz éve folyik nagysebességű hálózatkutatás a BME-n
Veszélyben az informatikai képzések?

A Microsoft [email protected] programjába a világ számtalan pontján kapcsolódtak be a tanintézmények. A szoftvercég legutóbb Indiában szerzett tekintélyes skalpot, ahol a műszaki oktatásban 10 ezer iskolában, összesen 7,5 milliós felhasználóra implementálták a megoldást. Ezzel a programban résztvevő oktatók és diákok száma világszerte 30 milliós nagyságrendre emelkedett, amihez a későbbiekben a magyarországi eredmények is hozzájárulnak majd.

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.