Ha az internet hőskorában valakivel meg szerettünk volna osztani valamilyen webes tartalmat, kimásoltuk a szöveget vagy az oldal címét, és emailben küldtük tovább. A lájkok és tweetek korában más a módszer.
Ahogy egyre közösségibbé válik az internet, egyre több mód adódik rá, hogy a minket érdeklő tartalmakat másokkal is megoszthassuk. Már nincs szükség feltétlenül arra, hogy a webcímet küldözgessük, mint ahogy a nekünk tetsző képeket, videókat sem kell saját gépünkre mentenünk és újra feltöltenünk valahová.

Az AddThis szolgáltatásaival szinte biztosan találkozott már mindenki valamilyen weboldalon: a tartalmak alá varázsolható "megosztó gombsor" segítségével lehet azonnal lájkolni vagy továbbküldeni mindent az ismerősöknek Facebooktól Twitteren át LinkedIn-ig. Az AddThis-en épp ezért naponta is sokmilliónyi megosztásról áramli át információ, így tökéletesen fel tudják mérni a felhasználói szokásokat, amelyeket az alábbi infografián szemléltetnek.


Forrás: Mashable / AddThis / ClearSpring


Féltéglától fél évig: a mobiltelefon 28 éve
Egyre nagyobbat durran a globális adatrobbanás
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

Tényleg jó ötlet egy 170 kilométeres madzagra emlékeztető okosváros?

Már az idei elő negyedévben belevágnak az 500 milliárd dolláros szaúdi gigaprojektbe, amelynek célja egy egészen futurisztikus új megaváros felépítése lenne.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.
Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.