Ha az internet hőskorában valakivel meg szerettünk volna osztani valamilyen webes tartalmat, kimásoltuk a szöveget vagy az oldal címét, és emailben küldtük tovább. A lájkok és tweetek korában más a módszer.
Ahogy egyre közösségibbé válik az internet, egyre több mód adódik rá, hogy a minket érdeklő tartalmakat másokkal is megoszthassuk. Már nincs szükség feltétlenül arra, hogy a webcímet küldözgessük, mint ahogy a nekünk tetsző képeket, videókat sem kell saját gépünkre mentenünk és újra feltöltenünk valahová.

Az AddThis szolgáltatásaival szinte biztosan találkozott már mindenki valamilyen weboldalon: a tartalmak alá varázsolható "megosztó gombsor" segítségével lehet azonnal lájkolni vagy továbbküldeni mindent az ismerősöknek Facebooktól Twitteren át LinkedIn-ig. Az AddThis-en épp ezért naponta is sokmilliónyi megosztásról áramli át információ, így tökéletesen fel tudják mérni a felhasználói szokásokat, amelyeket az alábbi infografián szemléltetnek.


Forrás: Mashable / AddThis / ClearSpring


Féltéglától fél évig: a mobiltelefon 28 éve
Egyre nagyobbat durran a globális adatrobbanás
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.