Ha az internet hőskorában valakivel meg szerettünk volna osztani valamilyen webes tartalmat, kimásoltuk a szöveget vagy az oldal címét, és emailben küldtük tovább. A lájkok és tweetek korában más a módszer.
Ahogy egyre közösségibbé válik az internet, egyre több mód adódik rá, hogy a minket érdeklő tartalmakat másokkal is megoszthassuk. Már nincs szükség feltétlenül arra, hogy a webcímet küldözgessük, mint ahogy a nekünk tetsző képeket, videókat sem kell saját gépünkre mentenünk és újra feltöltenünk valahová.

Az AddThis szolgáltatásaival szinte biztosan találkozott már mindenki valamilyen weboldalon: a tartalmak alá varázsolható "megosztó gombsor" segítségével lehet azonnal lájkolni vagy továbbküldeni mindent az ismerősöknek Facebooktól Twitteren át LinkedIn-ig. Az AddThis-en épp ezért naponta is sokmilliónyi megosztásról áramli át információ, így tökéletesen fel tudják mérni a felhasználói szokásokat, amelyeket az alábbi infografián szemléltetnek.


Forrás: Mashable / AddThis / ClearSpring


Féltéglától fél évig: a mobiltelefon 28 éve
Egyre nagyobbat durran a globális adatrobbanás
Irodai kukkolók: ki mit néz munkaidőben?

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.