Szeptember 19-ével már magyar nyelven is elérhetjük az Apple hivatalos webáruházát, amelyen a nemzetközi változat minden eleme megtalálható. Az árak se rosszak, sőt: van például kártyafüggetlen iPhone 4 előfizetéses árszinten.
Mostantól nem kell megkérni a távolba szakadt ismerősöket, hogy szerezzenek be nekünk valamit a hivatalos Apple webáruházból, és küldjék tovább nekünk, de akár a hazai almás viszonteladók is nehéz helyzetbe kerülhetnek. Megnyílt ugyanis a magyar nyelvű online Apple Store: bár eddig is volt magyar nyelvű felület, vásárolni még nem lehetett az oldalon, egészen mostanáig.


Egy kiló almát rendelnék Az Európában forgalmazott termékek mindegyike megtalálható a webáruházban, ráadásul az árakat tekintve érdemes is összehasonlítgatni az itt szereplő összegeket a hazai viszonteladók árcimkéivel.

Pár példát kiemelve rögtön látszik, hogy a hazai boltokban minden bizonnyal feketével jelölik a mai napot. A 13 hüvelykes kijelzővel szerelt, 128 gigabájtos háttértárral szálított MacBook Air például 395 ezer forint a magyar boltokban, míg az Apple Store ötezer forinttal olcsóbban kínálja. Az iPhone 4 pedig kártyafüggetlenül kerül 190 ezerbe a hivatalos oldalon: a Vodafone például legolcsóbb (kedvezmény nélküli) kártyás konstrukcióban is 185 ezerért kínálja a telefont.

A magyar vásárlók számára 80-as zöld szám is rendelkezésre áll a speciális kérdések és érdeklődések lekezelésére, a megrendelt termékeket pedig futárszolgálattal küldik el a vevő címére, ráadásul bruttó 33 500 forint feletti rendelés esetén ingyenesen.

Mi lesz a viszonteladókkal? A magyar XMS viszonteladóhoz "közel álló" handras.hu szerint minden bizonnyal lesznek árváltozások, ahogy az Apple összehangolja a webshop és a resellerek árszintjeit, azt azonban még nem tudni, melyik közeledik melyikhez. A blog szerint mindenesetre ez nem jelenti az eddig egyedüli hivatalos Apple-forrásnak számító viszonteladói rendszer végét: a forgalom ezekben valószínűleg csökkenni fog, de az Apple fokozottabb jelenléte miatt később akár a jelenlegi szintre is visszaállhat.

86 millió iPhone-t adhat el idén az Apple
Elhagyott prototípusok esete: iPhone 5 és társai
Reszkess, MacBook Air: jönnek az ultrabookok!

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.