Magyar nyelvű alkotások egyelőre nincsenek, de az angol katalógus teljes egészében elérhető a Google Play könyveket kínáló szekciójában.
Termékbevezetések szempontjából kizárólag hátránya van annak, hogy kis lélekszámú országban élünk. Erre tökéletes példa a Google online boltjának lassú evolúciója, ami az elmúlt években mindössze odáig jutott el, hogy bankkártyás fizetés útján vásárolhatunk alkalmazásokat. Most ez végre változott és minden különösebbe bejelentés nélkül a magyar felhasználók számára is elérhetővé vált a Google Play Books szekciója

Váratlan bővítés  A könyveket az androidos Google Play appból, illetve az erre a célra kínált iOS alkalmazásból érhetjük el, de böngészőn keresztül (platformfüggetlenül) is válogathatunk, olvasgathatunk a kínálatból. A mobilos felület eléréséhez a Play Books app frissítésére van szükség, amit a rendszer automatikusan elvégez. Bármelyik felületet is választjuk, a kiadványok ára forintban van feltüntetve, az információk (a tartalom leírása) azonban kivétel nélkül angol nyelvűek. Ahogy az alkalmazásoknál megszokhattuk, itt is kapunk olvasói értékeléseket, kérhetünk mintát a könyvből, ami csak pár oldalt jelent és jellemzően csak a tartalomjegyzéket, vagy a bevezetőt érinti.

Bármilyen böngészőből elérhető

A 4 milliós kínálatot műfajok szerint dolgozhatjuk fel, de az olyan megszokott kategorizálás sem hiányozhat, mint a legkeresettebb könyvek, a kiemelt szerzők (jelenleg Agatha Christie), vagy a különböző toplisták. A Books nem csak vásárlásra ad lehetőséget, hanem arra is, hogy ide feltölthessük saját elektronikus könyveinket.

Ezt legfeljebb 1000 darab állomány erejéig tehetjük meg, amelyek ePub vagy PDF formátumúak lehetnek és darabonként nem haladhatják meg az 50 megabájtos méretet. Ezek, illetve a Books rendszerén belül megvásárolt könyvek innentől számítva a felhőben tárolódnak és bármilyen androidos, vagy iOS alapú mobilkészüléken, illetve a böngészőben elolvashatók.

Az alkalmazások és a játékok kibővült a Könyvek menüponttal 

Csak 26 országban elérhető  A mostani bővítéssel hazánkon kívül Dániába, Csehországba, Finnországba, Svédországba, Görögországba, Hollandiába, Lengyelországba és Romániába érkezett meg a Play Books, ami azt jelenti, hogy összesen a világ 26 országában elérhető a szolgáltatás. A lehetőség megnyílása remélhetőleg azt jelenti, hogy az elkövetkezendő hónapokban megjelennek a magyar nyelvű kiadványok is az online boltban, így most már csak azt kell kivárni, hogy zenét, filmeket, magazinokat, vagy akár készülékeket is vásárolhassunk a Play Store-ban.

Most már tudjuk: ezt tudja a Google Glass 
Megérkezett a Google Now iPhone-ra
Kukkolni is lehet a Google Chrome-mal! 

Az idén már 10 millió hajtogatható csúcstelefont adna el a Samsung

A Samsung új összehajtható okostelefonokat mutatott be, amelyekkel jó időre biztosíthatja magának a gyorsan növekvő piac vezető helyét.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.