A két vállalat mostantól egymásra hangolt termékekkel, az infrastruktúra elemei közötti hatékonyabb együttműködéssel, illetve átlátható menedzsmentmegoldásokkal céloz a nagyvállalatokra és a felhőszolgáltatókra.
Közleményben jelentette be partnerkapcsolatának kiterjesztését a Cisco és a NetApp. A szorosabb összefonódés célja a FlexPod architektúra továbbfejlesztése, amely új, konvergens megoldásokkal vonja össze az irodákban, adatközpontokban és a publikus felhőben található céges infrastruktúrákat. A két vállalat a bejelentés kommentárjában kiemeli, hogy az üzleti informatika egyik legfontosabb jelenlegi kérdésköre a helyileg erősen szegmentálódó szolgáltatások és rendszerek kezelése. A vállalati infrastruktúra egy része az irodai szervereken és gépeken fut, de saját adatközpontban, valamint privát és publikus felhőben is működnek a céges IT-rendszer különféle elemei, az egyre bonyolódó és kiterjedő környezet átlátása és kezelése pedig mind bonyolultabbá válik. Itt jöhet képbe a FlexPod.

A zseni átlátja a káoszt A Cisco és a NetApp most a világszerte 2100-nál is több meglévő FlexPod ügyfélre, és természetesen az új vevőkre koncentrál majd 700 szállítópartnere segítségével. A felkínált előnyök között az informatikai infrastruktúra egyes elemei közötti átfogóbb együttműködés, a partneri ökoszisztémának köszönhető szélesebb körű támogatás, valamint a jóval egyszerűbb és átláthatóbb telepítési és menedzsmentfeladatok szerepelnek.

A FlexPod megoldások akár 10 ezer szerverből álló rendszerek menedzsmentjére is képesek, és az egyedi technológiai megoldások segítségével többek között a felhőszolgáltatók vagy a földrajzilag megosztottan működő nagyvállalatok tudják hatékonyabban skálázni meglévő infrastruktúráikat, akár prediktív teljesítményelemzés segítségével.

A FlexPod továbbra is igyekszik egyfajta integrátorként összefogni a különféle rendszermenedzsment-megoldásokat, többek között a Cisco UCS Managert, az UCS Centralt és a nemrég felvásárolt Cloupia termékeket. A Cisco IAC (intelligens felhő alapú automatizációs) szolgáltatását is támogatja majd a FlexPod, amely természetesen más gyártók termékeivel, például a Microsoft System Centerrel vagy a Citrix CloudPlatformmal ugyanúgy szót ért.

Szolgáltatásokkal növekedne a Cisco
A Cisco cloud-hálózati szállítóval bővíti fegyvertárát
Nagyobb teljesítményű, jobb árú tárolókat ígér a NetApp


Külön figyelmet kapnak a felhőszolgáltatók, akiket egymáshoz optimalizált NetApp és Cisco termékekkel céloznak meg, hatékonyabb együttműködést és átláthatóbb menedzsmentet ígérve. A több telephellyel rendelkező vállalatok számára az ExpressPod lehet megoldás, amely a FlexPodhoz hasonló konvergens infrastruktúramegoldás, és az igények növekedése esetén könnyen bővíthető FlexPod szintre.Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.