A hazai webshopok száma egyre nő, és úgy tűnik, az internetes áruházak jó része a megmérettetést is vállalja, hogy kiderüljön, melyikük lesz az Ország Boltja.
Alig egy hónapja indult el az I. Ország Boltja verseny, máris 400 magyar webáruház regisztrált a megmérettetésre. A szervezők közleményéből kiderül, hogy elsőre nem is számítottak ekkora érdeklődésre, ezért a tervezettnél több kategóriát kell indítaniuk a versenyzők számára.

Hogyér' adja? Ha egy internetes bolt igazán sikeres szeretne lenni, jóval többre van szükség, mint jó árakra és valamilyen alapszintű dizájnra. Erre hegyezték ki a verseny kiírói a minőségi és a népszerűségi megközelítést.


A minőségi díj odaítélésében valódi ügyfelek is közreműködnek, akik a versenyben részt vevő webshopokban egy befejezett vásárlás után kitöltik a boltra vonatkozó kérdőívet, értékelve a szolgáltatásokat, a rendelési folyamatot és a kézbesítést. A népszerűségi díjra viszont a verseny weboldalán leadott szavazatokkal lehet kedvenc internetes áruházainkat promotálni október hetedikéig.

A fejlődés mércéje Egy hónappal az indulást követően 400 bolt van versenyben. Ez azt jelenti, hogy az aktív magyarországi webáruházak közel fele döntött úgy, ringbe száll az Ország Boltja címért. Eddig 13 alkategóriában lehetett indulni a díjakért, de a szervezőknek ki kellett bővíteniük a választékot a nagy érdeklődésre való tekintettel: mostantól már Baba-mama, Ajándékozás és Divat kategóriában is lehet indulni, illetve szavazni.

Pálinkát nem webboltban vesznek a magyarok
Magyarországon igenis működik a közösségi vásárlás
Csökken a bizalmatlanság az internetes vásárlással szemben

A versenyt jegyző Árukereső árösszehasonlító oldal nemrég közreadott felmérése szerint 2010-ben 137 milliárd forintot hagytak internetes áruházakban a magyar vásárlók, és az idei forgalom a várakozások szerint ennek akár triplája is lehet. A kutatásból azonban az is kiderült, hogy több területen, például a konverziós ráta figyelemmel követése vagy a versenytársak és trendek követése terén a hazai webshopok jó része elmarad a nemzetközi mércétől.

Egy webshop igazi fokmérője persze a vásárlói elégedettség, így az Ország Boltja kategóriagyőztesei minden bizonnyal jó példát mutathatnak a többieknek, amelyek saját boltjaik fejlesztésével még színvonalasabbá és ezáltal sikeresebbé tehetik a magyar e-kereskedelmet.

500 ezer megrendelőnél jár a Starlink űrinternete

Már majdnem másfél ezer holdat állítottak pályára, a rendszer bétatesztjét is lezavarnák a nyár végéig.
 
Májusi mellékletünkben az IT infrastruktúra automatizálásának aktuális kérdéseit járjuk körül, figyelembe véve az üzemeltetői és a fejlesztői megfontolásokat is.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.