A Young csoport vásárolta meg a Siemens Enterprise Communications hazai leányvállalatát. A Siemens név megy, a tapasztalat marad.
A hazai távközléstechnikai-berendezés piacon 18 éve tevékenykedő, magyar tulajdonban lévő Young B.T.S. Kft. leányvállalata, a Young Investment Kft. vásárolta meg az eddig áttételesen német érdekeltségű cég százszázalékos tulajdonrészét. A vállalat a Siemens kommunikációs megoldásokra fókuszáló regionális cégeinek magyar megfelelőjeként 2007. január elsejétől működött az országban, elsősorban a nagyvállalati szegmens igényeit kiszolgálva.

Szemléletváltással előre | Amint azt Nora Ishkova, a Siemens Enterprise Communications kelet-európai értékesítési igazgatója elmondta, a cég a Siemens 160 éves tapasztalatát próbálta ötvözni egy startup dinamizmusával. Mindenesetre a 2009-es év piaci változásai nyomán a vállalatnál az a döntés született, hogy 27 országban a közvetlen értékesítési formát közvetettre cserélik, tehát partnercégeken keresztül szolgálják ki a helyi igényeket.

E folyamat vezetett odáig, hogy hivatalosan május elsejétől magyar tulajdonba került az itthon működő cég, nevéből pedig eltűnt az anyavállalat neve. A Young csoport által kivásárolt, immár Enterprise Communications Kft. néven üzemelő vállalat az előd teljes értékű jogutódjának számít, mind a negyvennégy alkalmazottat és a teljes működési struktúrát átvéve haladnak tovább. Az új vállalat ügyvezetője Orbán Előd, a Young B.T.S. korábbi igazgatója lett, megüresedett helyét egyébként Béke Gyula, a Young B.T.S. eddigi kereskedelmi igazgatója foglalta el.

A vállalat átszervezése, az új név mellé járó új arculat a frissen kinevezett ügyvezető elmondása szerint teljesen végbement, az új kihívásokra profilbővítéssel, a kollégák folyamatos képzésével készülnek. Bár a névből eltűnt a Siemens, az egykori anyavállalattal továbbra is igen szoros együttműködést ápolnak, hiszen a régi-új magyar cég a Siemens elsődleges, globális ügyfelekért felelős hazai partnere, valamint Premier Distributora marad. Emellett két kiemelt magyar Siemens partner működik még az országban, a KFKI, és a kkv-szegmenst disztribútorként megcélzó Procomp.

Kínai cég lett a leginnovatívabb, az Apple nagyot zuhant

A Fast Company idei összállításában a jól ismert világcégek kevés rivaldafényt kaptak.
 
Kisebb induló költséget jelent a private cloud bevezetése, ha elsősorban nem vásárlással, hanem bérlés útján áll össze a platform. De nem keveredik-e önellentmondásba a főként működési költséget jelentő megoldás a magánfelhő természetével?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.