2017-re a letöltések száma meghaladja a 100 milliárdot. A mobil alkalmazások a növekedési ütemben már le is körözték az eddig sztárt, a digitális zeneletöltést.
A digitális készülékek – táblagépek, okostelefonok és egyéb hálózati eszközök – terjedésével együtt bővül a mobil alkalmazások piaca. A letöltések száma 2017-re elérheti a 108 milliárdot – állítja legújabb felmérésében a Berg Insight. A svéd piackutató szerint a következő években átlagosan évi 17 százalékos növekedési ütem várható ezen a piacon.Tavaly duplázott a piac A legfrissebb összesítések szerint 2012-ben több mint duplájra nőtt a letöltések száma, amely így az előző évi 29,5 milliárdról 60 milliárd fölé nőtt. Az ezen a területen üzletelők bevétele, beleértve a fizetős alkalmazásokat, illetve az előfizetéses szolgáltatásokat is, elérte a 8,4 milliárd dollárt. A Berg Insigt kutatói azzal számolnak, hogy 2017-re a mobil eszközök több, mint a 80 százaléka okostelefon lesz, miáltal tovább növekszik az appok potenciális felhasználói bázisa.
 
Nem meglepő módon az Apple App Store-ja,  a Google Play és más hasonló alkalmazásáruházak okozták a robbanást a mobil alkalmazások letöltésében. A skandináv elemzők szerint az ebből nagy üzletet csinálók rangsora a következő években sem fog változni, 2017-ben is az App Store-é az aranyérem, a Google Play kaphatja az ezüst, illetve a Microsoft Windows Phone Store-ja a bronzérmet.

Hogyan keressünk pénzt az ingyenes alkalmazásokon?
A kevésbé ismert alkalmazásáruházak főként Kínában és olyan egyéb piacokon népszerűek, ahol a Google Play nem tudott a készülékekben beépített, alapértelmezett appstore lenni.

Persze a legfontosabb kérdés az app-piacon tevékenykedőknek – fejlesztőknek, terjesztőknek egyaránt –, hogy miként tudnak pénzt keresni, hiszen hatalmas a kínálat az ingyenes alkalmazásokból. Az az üzleti modell egyelőre szerény bevételekkel kecsegtet, amely az ingyenes alkalmazásokojn keresztül megjelenített hirdetésekből akar elegendő bevételt generálni.
 
A piacon éles a verseny, és a legnagyobb fejlesztők megpróbálnak minél több platformon megjelenni az alkalmazásaikkal,  hogy ilyen módon is növeljék a felhasználói bázist és elkötelezettséget. Ilyen stratégiát követ manapság többek között a Rovio Entertainment, az Electronic Arts, a Zynga vagy a DeNA, amelyeket manapság az iparág meghatározó szereplőiként tartanak nyilván.

Alkalmazás-készítés a weben kkv-knak
IFS: versenyelőnyt jelent a mobil platform

First person shooter videókat gyárt a londoni rendőrség a Facebooknak

Cserébe a londoni rendőrség testkamerákat kap a cégtől. A Facebooknak jó oka van erre a furcsa megállapodásra.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.