Talán még sokan emlékeznek a 2000-es év üzleti mélyrepülésére, amikor az internetes vállalatok legtöbbjének értéke zuhant óriásit a tőzsdén. Manapság egyre többen tartanak valami hasonlótól a közösségi szolgáltatásokkal kapcsolatban is.
A 2000. március 10-én "kipukkant" dotkom-lufi idején az amerikai NASDAQ tőzsdeindex elérte a 5048,62 pontot, amelyrőlaztán másnaptól kezdve két és fél év alatt folyamatosan a mélybe zuhant. Az azóta eltelt időszakban a padlót 2002. októbere jelentette, amikor 1114,11 ponton állt a mutató. Ezzel majdnem ötödére zsugorodott az indexben szereplő cégek értéke.

A hatalmas bukást az internetes vállalatok papírjainak hirtelen, drasztikus gyengülése okozta: a befektetők között egyfajta pénzügyi pánik söpört végig azzal kapcsolatban, vajon valóban hoznak-e annyi profitot ezek a cégek, mint amennyire saját magukat értékelik. Azóta több mint tíz év telt el, de egyre többen hangoztatják, hogy a történelem bizony valószínűleg megismétli önmagát.

Második felvonás? Az alábbi infografika ahhoz adhat támpontot, hogy mire alapozzák félelmeiket az újabb lufidurranástól tartók. A legfontosabb közösségi szolgáltatók, valamint az azonnali üzenetküldő szolgáltatások legismertebbje található az elemzésben, ahol a rövid történeti összegzés mellett érdemes megnézni az oszlopok végén található szummát. A kézzel fogható bevételeket bizony erősen túllövi mindegyikük értéke...

Az infografika a képre kattintva új ablakban, nagyobb méretben nyílik meg.



Forrás: gplus.com

10 éve durrant ki a dotkomlufi
Kaszál a LinkedIn: a közösségi média megeszi a tőzsdét
A 10 milliárd dolláros Zynga is a tőzsdére készül

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.