Talán még sokan emlékeznek a 2000-es év üzleti mélyrepülésére, amikor az internetes vállalatok legtöbbjének értéke zuhant óriásit a tőzsdén. Manapság egyre többen tartanak valami hasonlótól a közösségi szolgáltatásokkal kapcsolatban is.
A 2000. március 10-én "kipukkant" dotkom-lufi idején az amerikai NASDAQ tőzsdeindex elérte a 5048,62 pontot, amelyrőlaztán másnaptól kezdve két és fél év alatt folyamatosan a mélybe zuhant. Az azóta eltelt időszakban a padlót 2002. októbere jelentette, amikor 1114,11 ponton állt a mutató. Ezzel majdnem ötödére zsugorodott az indexben szereplő cégek értéke.

A hatalmas bukást az internetes vállalatok papírjainak hirtelen, drasztikus gyengülése okozta: a befektetők között egyfajta pénzügyi pánik söpört végig azzal kapcsolatban, vajon valóban hoznak-e annyi profitot ezek a cégek, mint amennyire saját magukat értékelik. Azóta több mint tíz év telt el, de egyre többen hangoztatják, hogy a történelem bizony valószínűleg megismétli önmagát.

Második felvonás? Az alábbi infografika ahhoz adhat támpontot, hogy mire alapozzák félelmeiket az újabb lufidurranástól tartók. A legfontosabb közösségi szolgáltatók, valamint az azonnali üzenetküldő szolgáltatások legismertebbje található az elemzésben, ahol a rövid történeti összegzés mellett érdemes megnézni az oszlopok végén található szummát. A kézzel fogható bevételeket bizony erősen túllövi mindegyikük értéke...

Az infografika a képre kattintva új ablakban, nagyobb méretben nyílik meg.Forrás: gplus.com

10 éve durrant ki a dotkomlufi
Kaszál a LinkedIn: a közösségi média megeszi a tőzsdét
A 10 milliárd dolláros Zynga is a tőzsdére készül

Sötét verembe ugrik a Magic Leap

A sokáig titkolózó startuptól nagyon sokat vártak a befektetők, de úgy tűnik, alapvető problémák vannak az üzleti modellel és a termékkel is.
 
Hirdetés

HPE Primera: garantáltan zéró adatvesztés

Felhőalapú gépi tanulási algoritmusainak köszönhetően a HPE Infosight képes a tárolók és alkalmazások közötti meghibásodások 86 százalékát előre jelezni és megakadályozni.

Hirdetés

Ez bárkinek megér havi pár száz forintot

Két ember van: aki már leejtette a mobilját, és aki le fogja ejteni. De fel lehet készülni erre – egy jó készülékbiztosítással.

Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.