A közösségi oldalakat itthon már tízből öten használják napi szintű kommunikációra, a netezők negyed része pedig folyamatosan online állapotban van - derül ki az Ithaka év eleji felméréséből.
A felmérés szerint a hazai internethasználók 90 százalékánál a netezés napi tevékenység, negyed részük pedig folyamatosan online állapotban van. Minden második internetező már rendszeresen vesz igénybe online banki szolgáltatásokat és egyharmaduk a számláit is a weben keresztül fizeti ki. A megkérdezettek fele ugyanakkor soha nem intézi hivatalos, adóbevallási vagy más ügyfélkapus ügyeit az interneten - derül ki a kutatásból.

Híznak a közösségi oldalak | Lényegében nincs olyan aktív internetező, aki ne lenne tagja valamilyen közösségi hálózatnak, de a felhasználók kétharmada több helyen is regisztrálja magát. A netezők 90 százaléka regisztrált az iwiw-en, ezt követi a myVIP és az idehaza is egyre dinamikusabban fejlődő Facebook-tábor. A felhasználók jelentősen eltérő intenzitással és céllal használják ezeket a szolgáltatásokat, ugyanakkor meglepő módon a közösségi oldalakat ma már tízből öten használják napi szintű kommunikációra, míg az SMS-t például csak tízből négyen.

Noha az itthoni netezők kétharmada már a telefonjával is kapcsolódhatna a világhálóhoz, ezt napi rendszerességgel csak 6-7 százalékuk teszi meg, és több mint felük egyáltalán nem használja ezt a lehetőséget. Mindez azt jelenti, hogy az internet jelenleg a bluetooth és a játékok használatánál is ritkábban igénybe vett funkció a magyar mobiltelefonokon.

Online virtuózok, avagy digitális középosztály | Nem meglepő, hogy a legtöbben már kábelen vagy ADSL kapcsolaton keresztül neteznek, noha az otthoni sávszélességgel tízből csak hét válaszadó volt tisztában. Az aktív internetezők aktív tévénézők maradtak, bár az országos átlagnál kevesebb időt töltenek a televízió előtt, és főleg a hírekre, hírműsorokra kíváncsiak. Összességében az internethasználók több mint háromnegyede ért egyet azzal, hogy az új technológiák jobbá teszik az életet, kétharmaduk pedig örömmel veszi a kialakult információbőséget.

A kutatás vezetője, Ságvári Bence szerint a szórakozás, az informálódás és a közösségi lét új paradigmája van kialakulóban, immár hétköznapi szinten is. A felmérésben digitális középosztálynak elnevezett csoport a teljes magyar lakosság körülbelül negyedét teszi ki: tagjai életük szinte minden területén folyamatosan digitális eszközök veszik körül, és ezeket aktívan használják is.

Visszafelé sült el a gépágyú: behatolástesztelő segítségével fertőz a szupervírus

A Palo Alto Networks elemzői szerint a kártevőt szinte minden vírusirtó átengedte a VirusTotal tesztjén.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.